Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
13. 3. 2013,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samsung telefon

Sreda, 13. 3. 2013, 14.00

8 let

Galaxy S3 bo kljub nasledniku še naprej privlačen

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Samsungu se obeta bogata pomlad - Galaxy S4, ki ga bodo predstavili jutri, bo zagotovo razgrabljen takoj, na napad iz ozadja pa Korejci pripravljajo tudi bržkone HD-predelavo šampiona Galaxy S3.

Čeprav so že nekaj tednov oči celotne industrije uprte v New York, kjer bo jutri Samsung na pregovorno bombastičen način prvič pokazal Galaxy S4, ki naj bi glede na vse govorice in napovedi mejil na popolnost in predstavljal orodje, s katerim bo Samsung enkrat za vselej pomendral Applove želje po mobilni dominaciji, ima korejski velikan v rokavu še enega aduta.

Ta ni nič drugega kot najbolj prodajan Samsungov telefon vseh časov – Galaxy S3, ki si ga je kljub enormni ceni prilastilo več kot 40 milijonov uporabnikov. Ruski tehnološki guru Eldar Murtazin, ki je znan po najbrž oporečnem pridobivanju strogo zaupnih informacij o razvoju novih naprav in deljenju teh z javnostjo, je namreč izbrskal podatke o "es-trojki" za leto 2013, ki naj bi se na prodajnih policah znašla kmalu po izidu naslednika.

Po mnenju stroke trenutno najboljši pametni telefon bo tako dobil boljši zaslon (o ločljivosti Full HD sicer ni bilo govora, a glede na to, da počasi postaja standard vsaj pri telefonih višjega cenovnega razreda, razloga za umanjkanje prvine, ki bi močno dvignila kakovost prikazanega, ne vidimo), bolj vzdržljivo baterijo (2400 miliamperov) in možnost brezžičnega polnjenja, lastnost, s katero je Samsung sprva želel oplemenititi prvo različico S3, a se je nekako izmuznila še pred začetkom serijske proizvodnje.

Brezžično polnjenje naj bi bila sicer privzeta funkcionalnost prihajajočega Samsungovega mobilnega čudeža, proizvajalec pa naj bi si jo izposodil tudi za vgradnjo v prenovljenega S3. Podrobnosti delovanja tehnologije, ki se na ravni vsakdanje rabe počasi spravlja iz še vedno precej pokakanih plenic, Korejci ne razkrivajo, a bi, sodeč po govoricah, izmenjava toka lahko potekala z uporabo zamenljivih pokrovčkov za baterijo in ločene priklopne postaje.

Več bomo skoraj zagotovo izvedeli že jutri. Pozornost bo seveda prvotno usmerjena v Galaxy S4, ki naj bi bil prvi pametni telefon z osemjedrnim procesorjem, domnevno 5-palčni zaslon pa naj bi pokrival praktično celotno pročelje naprave. Med preostalimi pritiklinami se omenjata tudi fotoaparat s 13 megapiksli in nadgradnja Smart Staya – tokrat naj bi senzorji sledili očem uporabnika, tehnologija pa bo glede na usmerjenost pozornosti samodejno prilagajala velikost teksta in ga premikala, upravljala pa bo tudi s predvajanjem medijskih vsebin. Na podlagi naštetega najbrž ne bodo izostali novi prodajni rekordi.

Samsung se z Galaxyjem S4 še bolj očitno prilagaja željam uporabnikov, ki želijo, da njihov pametni telefon vse več stvari postori sam. Da le ne dobimo Skyneta!

Ne spreglejte