SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fotografija Slovenca kandidira za najboljšo na svetu

0

termometer

Slovenski fotograf Andrej Tarfila se je s fotografijo Cerkev na poljih Sorškega polja uvrstil v ožji izbor največjega fotografskega natečaja na svetu Sony World Photography Awards 2016.

Delo Andreja Tarfile z naslovom Cerkev na poljih Sorškega polja je bila v ožji izbor izbrana med 230.106 fotografijami, ki so jih na natečaj Sony World Photography Awards 2016 prijavili fotografi iz 186 držav.

Fotografija prikazuje cerkev in jutranjo meglico na poljih v bližini Škofje Loke. Ali bo Tarfila na natečaju z njo tudi zmagal, bo znano 29. marca, ko bo Sony razglasil zmagovalca kategorije Open travel (Popotna fotografija), v katero je fotografijo Sorškega polja prijavil slovenski fotograf. Zmagovalec bo prejel 5.000 ameriških dolarjev (približno 4.500 evrov) denarne nagrade in fotografsko opremo znamke Sony.

Tarfila: V fotografijah izpostavim skrita sporočila, ki jih običajen opazovalec ne vidi

Andrej Tarfila je po izobrazbi inženir, doma je v Selcih na Gorenjskem. Nad fotografijo se je navdušil že v otroštvu, resneje pa jo je začel jemati ob nakupu prvega digitalnega fotoaparata. S fotografijo ima poseben odnos.

"Ko fotografiram za medije ali pa samo zase, poskušam najbolje ujeti in ohraniti posebne trenutke. Rad poiščem in izpostavim skrita sporočila, ki jih običajen opazovalec pogosto ne vidi," je povedal v izjavi za medije.

Tarfila je za svoje fotografsko delo prejel že kar nekaj priznanj, naslednje bo morda zmaga na Sonyjevem natečaju za najboljšo fotografijo. "Uvrstitev v ožji izbor natečaja Sony World Photography Awards mi potrjuje, da sem na pravi poti, seveda pa gre tudi za zelo veliko priznanje mojemu delu," je še povedal Andrej Tarfila.

Fotografije, s katerimi tekmuje Tarfilova Cerkev na poljih Sorškega polja, si lahko ogledate na tej povezavi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin