SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook preizkuša sistem za mobilno plačevanje

3

termometer

Pri največjem družbenem omrežju Facebook preizkušajo storitev, ki bi uporabnikom olajšala mobilno plačevanje.

Facebook je namreč v fazi testiranja sistema, ki bi uporabnikom omogočil shranjevanje podatkov, potrebnih za plačevanje v mobilnih aplikacijah. Trg mobilnega plačevanja, ki je sicer še v povojih, po mnenju analitikov ponuja velik potencial, vendar pa pri Facebooku zatrjujejo, da njihov namen ni vzpostaviti lastnega plačilnega sistema, temveč zgolj poenostaviti poslovanje njihovih partnerjev.

"S tem želimo le preizkusiti, kako bi našim partnerjem omogočili bolj preprosto trgovsko izkušnjo," je dejala Facebookova predstavnica za odnose z javnostjo Tera Randall ter dodala, da ima Facebook na primer odlične odnose s Paypalom, enim vodilnih podjetij za internetno plačevanje.

Kako bodo novost sprejeli uporabniki? Analitiki pa so glede Facebookove poteze deljenih mnenj. Medtem ko nekateri menijo, da je to odlična ideja, s katero se bo dejansko pokazala dobičkonosnost poslovanja prek tega socialnega omrežja, drugi verjamejo, da uporabniki ne bodo najbolj navdušeni nad shranjevanjem občutljivih podatkov na svojih računih na družbenem omrežju.

Zagovorniki nove storitve verjamejo, da bodo pri Facebooku lahko sledili, koliko uporabnikov dejansko kupuje izdelke njihovih partnerskih aplikacij. "S to storitvijo bodo lahko oglaševalcem pokazali, kako učinkovita platforma je Facebook pri ustvarjanju prometa. To je naravnost odlična poteza," se je nad odločitvijo Facebooka navdušil Manoj Menon iz svetovalnega podjetja Frost & Sullivan.

Po drugi strani pa Denee Carrington iz Forrester Research verjame, da želijo "uporabniki varne in priročne načine mobilnega plačevanja, kot so na primer Paypal, Visa in drugi".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin