Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
4. 12. 2020,
14.31

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

7

Natisni članek

mobilna aplikacija pametni televizorji Android TV Telekom Slovenije NEO

Petek, 4. 12. 2020, 14.31

3 leta, 4 mesece

Aplikacija NEO TV Lite za pametne televizorje

Dobrodošla novost za gospodinjstva, ki imajo več televizorjev

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

7

NEO TV Lite | Aolikacija NEO TV Lite deluje na pametnih televizorjih z operacijskim sistemom Android TV. | Foto Telekom Slovenije

Aolikacija NEO TV Lite deluje na pametnih televizorjih z operacijskim sistemom Android TV.

Foto: Telekom Slovenije

Nova aplikacija NEO TV Lite omogoča funkcionalnost platforme NEO na do pet različnih napravah, kot so pametni telefoni in tablice, a tudi pametni televizorji.

Lastniki pametnih TV-naprav bodo z novo aplikacijo dobili večino funkcije in prednosti platforme Telekoma Slovenije za upravljanje TV-vsebin NEO na pametnih televizorjih (ne pa tudi glasovnega upravljanja), četudi nimajo na njih povezanih naprav NEO Smartbox.

Kot na spletu ali v mobilni aplikaciji NEO

Nova aplikacija deluje na pametnih televizorjih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje, so še sporočili iz Telekoma Slovenije. Dopolnjuje možnosti dostopa do platforme NEO, kar že od prej omogočata naprava NEO Smartbox in aplikacija NEO za pametne telefone.

Platforma NEO omogoča tudi povezovanje naprav v pametni dom. | Foto: Bojan Puhek Platforma NEO omogoča tudi povezovanje naprav v pametni dom. Foto: Bojan Puhek

Aplikacija NEO TV Lite bo med drugim poskrbela za optimalno kakovost prikaza televizijskih vsebin, kar omogoča tehnologija prilagodljivega bitnega toka.

Prek nje bo na voljo enaka programska shema iz nabora programov NEO Splet, kot jo uporabnik spremlja v mobilni aplikaciji ali na spletnih straneh www.neo.io.

Tako je Telekom Slovenije predlanskim ravno ob takem času predstavil platformo NEO:

Neo, predstavitev, Telekom Slovenije
Novice Televizijo prek interneta nadomešča platforma za pametno življenje, ki razume tudi slovensko

Nadgradnja obstoječega smartboxa NEO

Aplikacija NEO TV Lite je ob mesečnem doplačilu 1,49 evra na voljo za dodatne televizijske sprejemnike v gospodinjstvu naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki imajo vsaj en NEO Smartbox.

Upravljanje aplikacije poteka prek daljinskega upravljalnika televizijskega sprejemnika, le morebitni nakup vsebin iz videoteke je treba predhodno opraviti prek naprave NEO Smartbox, so še sporočili iz Telekoma Slovenije.  

NEO Otroški park | Foto: NEO Otroški park

Ni vsak androidni televizor Android TV

Lastnike pametnih televizorjev ob tem opozarjajo, naj se pred vklopom storitve prepričajo, da je njihov televizor združljiv z aplikacijo NEO TV Lite – to hitro preverijo tako, da v tržnici aplikacij svojega televizorja preverijo, ali jim ta ponuja aplikacijo NEO TV Lite.

Razlog je, da lahko nekateri predvsem nizkocenovni proizvajalci televizijskih sprejemnikov uporabljajo različice operacijskega sistema Android, ki ni Android TV, so še svetovali.

Ne spreglejte