SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Člani mariborskega startupa med najboljšimi razvijalci na svetu

4

termometer

 | Foto:
Na 24-urnem programerskem maratonu v Londonu so se med najboljše razvijalce za Android na svetu uvrstili tudi člani mariborskega startupa Drugi vid.

Londonski Droidcon, eno od največjih svetovnih konferenc, posvečenih operacijskemu sistemu Android, so letos zaznamovali tudi Slovenci.

Prepričali z zabavno aplikacijo za pametne ure Kot so sporočili z iniciative Start-up Slovenia, je ekipa slovenskega startupa Drugi vid (v Londonu deluje pod imenom EqualEyes Solutions) zbrane strokovnjake, ki so spremljali 24-urni programerski maraton, prepričala z zabavno aplikacijo za Googlove pametne ure.

Mladi Mariborčani so aplikacijo, ki uporabniku na inovativen način prikazuje čas med prazniki, poimenovali Midnight Madness.

Izzivi razvijalcev so bili letos povezani z vpeljavo mobilnih tehnologij v Audijeve avtomobile, inovacijami na področju pametnih ur in inovativno uporabo poslovnih kartic s tehnologijo NFC. Audi in Google sta bila tudi pokrovitelja letošnjega tekmovanja, Drugi vid pa je slavil v drugem izzivu, povezanem s pametnimi urami.

V kratkem času razvili izdelek, ki navduši Mladi podjetniki in razvijalci, prva slovenska ekipa, ki so jo sprejeli v priznani londonski pospeševalnik Wayra, so se nagrade zelo razveselili.

"To dojemamo kot potrdilo, da smo v tako omejenih pogojih in v tako kratkem času sposobni razviti izdelek, ki navdušuje uporabnike," je ob prejemu nagrade povedal direktor Drugega vida Luka Topolovec. "To pa je tisto, kar je najpomembneje tudi za naše obstoječe in morebitne nove stranke."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin