SiolNET. Digisvet Nasveti
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet aplikacij, ki popravijo počasen pametni telefon

2,70

termometer

Dolgotrajna uporaba pametnega telefona brez ustreznega vzdrževanja pusti posledice – na napravi se nabirajo neuporabne datoteke, pomnilnik je natrpan z aplikacijami, komponente se grejejo, ker so zaradi nasičenosti telefona z vsem mogočim preobremenjene. Vzdrževanja se sicer lahko lotimo sami, veliko preprosteje pa je, če ga prepustimo aplikaciji. Izbrali smo nekaj najboljših. 

Clean Master Boost & Antivirus (Android)

Clean Master Boost & Antivirus Clean Master Boost & Antivirus

Če bi morali izbrati samo eno aplikacijo za sprotno čiščenje in optimizacijo pametnega telefona, bi se odločili za tole. Uporabniku na enem mestu namreč ponuja:

- odstranjevanje neuporabnih datotek, obvestil in čiščenje predpomnilnika,

- pametno zapiranje aplikacij, ki niso v uporabi, in s tem sproščanje delovnega pomnilnika RAM,

- ohlajanje procesorja, če se ta zaradi preobremenjenosti pregreva, in s tem podaljševanje njegove življenjske dobe,

- varčevanje z baterijo,

- protivirusno zaščito,

- zaklepanje aplikacij pred nepovabljenimi pari oči. 

Vse te uporabne funkcije so zapakirane v pregleden in preprost uporabniški vmesnik, ki se ga uporabnik navadi mimogrede. 

CM Speed Booster (Android)

CM Speed Booster CM Speed Booster

CM Speed Booster je okleščena različica zgornjega Clean Masterja. Namenjena je uporabniku, ki želi samo orodje za hitro pospešitev telefona, ne pa tudi protivirusnega programa, ključavnice za aplikacije in drugih funkcij, ki jih ponuja Clean Master. 

Uporaba CM Speed Booster je res preprosta: aplikacijo odpremo in pritisnemo gumb Boost, nato pa bo sama analizirala vsebino telefona in počistila neuporabno navlako. Po uporabi aplikacije lahko naprava deluje tudi do 80 odstotkov hitreje. 

Battery Doctor (Android & iPhone)

Battery Doctor Battery Doctor

Battery Doctor je v prvi prvi orodje za optimizacijo porabe baterije, a zelo dobro učinkuje tudi kot pripomoček za optimizacijo delovanja pametnega telefona. S samo enim pritiskom na zaslon (funkcija 1 Tap Boost) zna Battery Doctor inteligentno prečesati odprte aplikacije in zapreti tiste, ki najbolj vplivajo na počasnejše delovanje naprave. 

Battery Doctor izpostavljamo tudi zato, ker je ena redkih res uporabnih aplikacij za pospešitev pametnih telefonov iPhone. 

360 Security (Android & iPhone)

360 Security 360 Security

360 Security je zelo podoben aplikaciji Clean Master. Prioriteta orodja je sicer zaščita uporabnikove naprave pred zlonamernimi programi, a je tudi zelo dobro orodje za čiščenje, pospeševanje in lokalno varovanje (pred vsiljivci, ki želijo dostop do vaših aplikacij, ko greste na stranišče) pametnega telefona.

Na iPhonu je uporabnost 360 Security večidel omejena na odstranjevanje podvojenih datotek in optimizacijo baterije, a tudi s tem dosežemo, da telefon deluje malce hitreje. 

DU Speed Booster (Android)

DU Speed Booster DU Speed Booster

Odlična alternativa aplikacijama Clean Master in 360 Security. Delo opravlja enako kakovostno kot prva in druga, morda pa bo kateremu uporabniku bolj všeč DU-jev futuristični uporabniški vmesnik. 

Preberite še preprosto rešitev za pospešitev pametnega telefona, pri kateri ni treba namestiti nobene aplikacije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin