SiolNET. Digisvet Nasveti
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naredila je strašno napako. Jo je sploh mogoče popraviti?

2,70

termometer

Nasmejala nas je spodnja slika s spleta, na kateri dekle tarna, da je potencialnemu delodajalcu prek e-pošte Gmail namesto življenjepisa poslalo fotografijo igralca Nicolasa Cagea. Že mogoče, da je dogodek izmišljen, a zanimalo nas je, ali bi se bilo takemu pripetljaju mogoče izogniti. Odgovor je da.   

Nasvet Gmail Foto: Facebook

Googlova elektronska pošta Gmail od leta 2015 vsem uporabnikom omogoča razveljavitev pravkar poslanega sporočila. Ko tega oddamo v pošiljanje, se na vrhu Gmailovega domačega zaslona pojavi meni z gumbom Razveljavi:

Razveljavi Foto: Matic Tomšič

Kdor ni zadovoljen s pravkar poslanim sporočilom in ga želi razveljaviti, lahko to stori v največ 30 sekundah po kliku na gumb Pošlji. Toliko časa bo po našem preizkusu Gmail namreč počakal, preden bo sporočilo dostavil naslovniku. Če zamudimo to okno, možnost Razveljavi izgine. 

V Gmailu si je sicer mogoče nastaviti čas trajanja obdobja, v katerem še lahko razveljavimo poslano sporočilo. Najdaljši je že omenjenih 30 sekund, mogoče ga je skrajšati tudi na 20, 10 ali samo 5 sekund. Možnost razveljavitve poslanega sporočila lahko z odstranitvijo kljukice sicer tudi izklopimo. V Gmailu si je sicer mogoče nastaviti čas trajanja obdobja, v katerem še lahko razveljavimo poslano sporočilo. Najdaljši je že omenjenih 30 sekund, mogoče ga je skrajšati tudi na 20, 10 ali samo 5 sekund. Možnost razveljavitve poslanega sporočila lahko z odstranitvijo kljukice sicer tudi izklopimo. Foto: Matic Tomšič

 

Razveljavljanje poslanih sporočil omogoča tudi Microsoftova spletna pošta Outlook.com, ki podobno kot Gmail uporabniku ponuja izklop ali vklop te možnosti in izbiro časovnega obdobja, v katerem je e-pošto še mogoče vzeti nazaj.

Outlook.com ima tudi priročen kazalec (obdan z rdečo), ki uporabniku pove, koliko časa še ima, preden sporočila več ne bo mogoče razveljaviti. Outlook.com ima tudi priročen kazalec (obdan z rdečo), ki uporabniku pove, koliko časa še ima, preden sporočila več ne bo mogoče razveljaviti. Foto: Matic Tomšič

 

 

Yahoo! Mail, še en priljubljeni spletni e-poštni ponudnik, razveljavitev poslanih sporočil za zdaj omogoča v zelo omejenem obsegu, in sicer le v aplikaciji za pametne telefone iPhone. 


Preberite tudi:

Izbor aplikacij, s katerimi bo vaš pametni telefon postal še bolj uporaben

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin