Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
17. 7. 2016,
14.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Natisni članek

nasveti

Nedelja, 17. 7. 2016, 14.22

6 let, 7 mesecev

Deset najuporabnejših tehnoloških naprav za 50 evrov ali manj

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Poiskali smo napravice in pripomočke, ki bodo prišli prav vsakemu uporabniku sodobnih tehnologij, obenem pa ne bodo preveč obremenili njegove denarnice.

Google Chromecast 2

 | Foto:

Chromecast je multimedijski adapter, ki ga prek izhoda HDMI priklopimo v televizijski sprejemnik, na njegov zaslon pa prek povezave Wi-Fi nato pošiljamo sliko in zvok z osebnega računalnika, pametnega telefona ali tablice.

Z uporabo spletnega brskalnika Google Chrome lahko televizor prek adapterja Chromecast spremenimo tudi v večji računalniški zaslon.

Chromecast 2, druga, novejša generacija adapterja, je pri nas malce dražja kot v tujini. V slovenskih spletnih trgovinah stane 49,90 evra.

Ključ USB SanDisk Cruzer Ultra Fit 64 GB

 | Foto:

Glavna odlika tega ključa USB je njegova drobcenost. Ko ga priključimo v izhod USB, iz njega namreč štrli samo okrog pol centimetra. Zaradi tega je kot nalašč za priklapljanje v prenosne računalnike in avtomobilske radie.

Na ključku je tudi posebna mapa SanDisk Secure Access, ki je zaščitena z geslom in šifro. Uporabnik, ki ga skrbi varnost podatkov, lahko te pospravi v to mapo.

Cena ključka SanDisk Ultra Fit s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je malce manj kot 20 evrov.  

Prenosni polnilnik za baterijo pametnega telefona

 | Foto:

Eden najbolj uporabnih, če ne kar najbolj uporaben dodatek za pametni telefon. Prenosni ali potovalni polnilnik, zunanji akumulator oziroma "powerbank", kot mu pravijo v tujini, lahko uporabniku služi kot zaloga elektrike, s katero telefon med uporabo na poti polni sproti, da ne porablja njegove baterije, oziroma takrat, ko se pokazatelj napolnjenosti telefona obarva rdeče.

Katerega kupiti? Če želite z enim polnjenjem prenosni akumulator za napajanje telefona izkoristiti dvakrat ali trikrat, izberite takšnega s kapaciteto vsaj deset tisoč miliamperskih ur. Cena takšnega polnilnika je v povprečju od 15 do okrog 20 evrov. Našli smo tudi polnilnike s kapaciteto kar 20 tisoč miliamperskih ur, cene pa se začnejo pri 25 evrih.

Obesek za ključe Tile

 | Foto:

Obesek Tile in priložena istoimenska aplikacija sta namenjena vsem uporabnikom pametnih telefonov, ki pogosto založijo svoje ključe. Ko se to zgodi, lahko prek aplikacije Tile obesku, ki je s pametnim telefonom povezan prek oddajnika Bluetooth, ukažejo, da začne zvoniti.

Tile deluje tudi v obratno smer – če imate ključe, založili pa ste pametni telefon, lahko pritisnete gumb na obesku in začel bo zvoniti (tudi če je zvok izklopljen).

Cena obeska Tile na uradni spletni strani je 25 dolarjev oziroma malce več kot 22 evrov. Temu bo treba prišteti še ceno mednarodne poštnine, ki znaša okrog deset evrov.  

Zaščitni etui za pametni telefon

 | Foto:

Pisali smo že o tem, da si uporabniki želijo manj krhkih telefonov. Za zdaj ne kaže, da jih bodo kmalu dobili (morda je ta telefon izjema), zato je pametno kupiti zaščitni etui, ki robove telefona zaščiti pred krušenjem ob nesrečnih padcih po tleh.

Katerega kupiti? Izbira je gromozanska, najboljšo kakovost pa ponujajo znamke Puro, OtterBox, Thule. Osnovno zaščito pred praskami in krušenjem sicer ponujajo tudi etuiji in ovitki za pet evrov.

Pametna žarnica WeMo

 | Foto:

Varčne žarnice Belkin WeMo je mogoče povezati z aplikacijo za pametni telefon (podprta sta mobilna operacijska sistema Android in iOS) ter jih prek brezžičnega interneta upravljati na daljavo. Žarnice med drugim podpirajo samodejno prižiganje po sončnem zahodu in ugašanje ob vzhodu.

Začetni komplet WeMo z eno žarnico stane malce več kot 30 evrov. Kupimo ga lahko tukaj.

Slušalke SoundMagic E10S

 | Foto:

Slušalke s čepki znamke SoundMagic so že nekaj časa najbolj priljubljena izbira uporabnikov, ki želijo kakovost, a zanjo niso pripravljeni plačati preveč.

Modeli serije slušalk SoundMagic E10 se na lestvicah najboljših slušalk za plitkejši žep, ki jih sestavljajo priznani tuji tehnološki mediji, redno uvrščajo v vrh.

V slovenskih trgovinah je slušalke SoundMagic E10S, ki jih priporočamo mi, težko dobiti, jih pa lahko naročite iz tujine, na primer z britanskega Amazona. Skupaj s poštnino stanejo ravno okrog 50 evrov, če še malo pobrskate, pa lahko najdete tudi cenejše.  

Vodoodporna videokamera SJ4000

 | Foto:

SJ4000 je generična kopija priznanih vodoodpornih akcijskih kamer GoPro Hero, a svoje poslanstvo glede na zelo nizko ceno v primerjavi z GoPro opravlja zadovoljivo.

Podpira snemanje v ločljivosti do 4K, oblečena je v vodoodporni zaščitni oklep, podpira pa tudi povezavo z brezžičnimi omrežji in shranjevanje podatkov na spominsko kartico microSD.

SJ4000 je na spletni strani eBay mogoče dobiti za manj kot 50 evrov. Večina pošiljateljev je s Kitajske, ob naročilu boste zato morda morali plačati še carino.

Prenosni zvočnik JBL Go

 | Foto:

JBL Go ima vse, kar zahtevamo od prenosnega zvočnika. Povezava s pametnim telefonom ali tablico je vzpostavljena v nekaj trenutkih, upravljanje je preprosto, je zadovoljivo glasen in ima baterijo, ki se ne iztroši prehitro. Obenem tudi ni prevelik (najdaljša stranica meri osem centimetrov), nosimo ga lahko v malo večjem žepu. V slovenskih spletnih trgovinah stane okrog 30 evrov.

Brezžična tipkovnica Logitech K380

 | Foto:

Posebnost tipkovnice Logitech K380 je združljivost z osebnimi računalniki, tablicami in pametnimi telefoni. Povežemo jo lahko z do tremi napravami hkrati in med njimi preklapljamo s preprostim pritiskom na en gumb. Logitech K380 za manj kot 50 evrov smo našli pri enem slovenskem trgovcu.

Ne spreglejte