Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
11. 5. 2022,
12.17

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

4

Natisni članek

videoigra nogomet FIFA

Sreda, 11. 5. 2022, 12.17

1 leto, 11 mesecev

V svetu videoiger se obeta ena največjih sprememb v 30 letih

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

4

FIFA | Electronic Arts je od predstavitve franšize FIFA vsako leto v povprečju prodal več kot deset milijonov izvodov igre.  | Foto Unsplash

Electronic Arts je od predstavitve franšize FIFA vsako leto v povprečju prodal več kot deset milijonov izvodov igre.

Foto: Unsplash

Ker se ni dogovoril za podaljšanje partnerstva s krovno nogometno zvezo Fifa, bo eden največjih založnikov videoiger na svetu, Electronic Arts, prihodnje leto po kar treh desetletjih preimenoval najbolje prodajano franšizo športnih videoiger vseh časov. Nogometna simulacija FIFA od leta 2023 tako ne bo več FIFA, temveč EA Sports FC. 

FIFA 23, ki v skladu s tradicijo izide letos jeseni, bo tako zadnja nogometna igra studia EA Sports, ta spada pod okrilje založnika Electronic Arts, ki bo nosila ime krovne nogometne organizacije. 

Nova franšiza EA Sports FC, ki bo najverjetneje ob začetku nogometne sezone 2023/24 nasledila serijo FIFA, bo sicer sledila ustaljenemu receptu nogometne simulacije s podpisom EA Sports, saj bo vsebovala tako rekoč vse iste elemente, obdržala pa bo tudi imena klubov, stadionov in licenco FIFPro. To pomeni, da bomo v njej še naprej lahko videvali vse nogometaše, ki jih poznamo s TV-zaslonov.

FIFA | Foto: Unsplash Foto: Unsplash
Začetki serije FIFA segajo v zdaj že davni december 1993, ko je sprva za igralno konzolo Sega Mega Drive (Sega Genesis na nekaterih trgih) izšla igra FIFA International Soccer. Od takrat se je pod imenom FIFA zvrstilo že nič manj kot 39 iger, med katerimi so bile tudi posebne izdaje, ki so pospremile svetovna prvenstva, in malce manj resne predstavnice zvrsti, kot je bil ulični nogomet FIFA Street. 

FIFA je sicer daleč najbolje prodajana franšiza športnih videoiger. Electronic Arts je do lani prodal že več kot 320 milijonov izvodov

Novice Mladi Slovenec, ki služi z igranjem iger #video

Hoteli so preveč denarja, rekli so jim ne

Ljubezni med Electronic Arts in organizacijo FIFA naj bi bilo konec zato, ker krovna nogometna organizacija od založnika videoiger za uporabo imena za prihodnja štiri leta zahteva kar milijardo ameriških dolarjev letno, kar je dvakrat toliko kot do zdaj.

Direktor Electronic Arts Andrew Wilson je pred časom izrazil stališče, da ime FIFA več ljudi pozna kot franšizo videoiger in ne kot ime mednarodne nogometne zveze. Da bi spremenili ime serije videoiger, so pri Electronic Arts začeli razmišljati že pred meseci, saj naj bi jih ime in zavezanost partnerstvu s Fifo pravzaprav oviralo pri nadaljnjem razvoju in dopolnjevanju igre

 

Ne spreglejte