SiolNET. Digisvet Igre
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osemletnik po seansi Grand Theft Auta IV ustrelil babico

1

termometer

Kaj takšnega se lahko zgodi samo v Ameriki - po igranju z nasiljem prežete Rockstarjeve igre se je osemletnik igral z nabito pištolo in po nesreči ubil svojo babico.

Čeprav je na ameriški različici škatle z igro jasno vidna oznaka M, ki opozarja na vsebino, neprimerno za mlajše od 17 let, 90-letnica, ki je v odsotnosti staršev pazila na otroka, očitno ni imela pomislekov, ko je njen vnuk pognal četrti Grand Theft Auto, igro, ki ne skopari s preluknjanimi glavami, zbijanjem pešcev in sočnimi kletvicami.

Otrok je preiskovalcem domnevne nesreče v mestu Slaughter v ameriški zvezni državi Louisiana povedal, da se je, ko se mu je po nekaj urah vendarle uspelo odlepiti od zaslona, igral še z družinsko pištolo, ko se je ta nenadoma sprožila, naboj pa je babico, ki je medtem gledala televizijo, zadel v glavo.

Nesreča ali …? Dejstvo, da je osemletnik brez težav imel dostop do nabitega orožja, je po mnenju pretresenih sosedov grozljivo, so pa kriminalisti precej skeptični glede dečkove zgodbe – menijo namreč, da jo je v teme ustrelil namenoma, njihovo sumničenje pa podpihujejo nekateri lokalni strokovnjaki za preučevanje vedenjskih vzorcev otrok, ki so pobijanje v Grand Theft Autu in praktično vseh nasilnih igrah že neštetokrat ožigosali za trening pobijanja ljudi v resničnem življenju.

Ker louisianski zakon ne dovoljuje kazenskega pregona oseb, mlajših od deset let, bo deček odnesel celo kožo. Trenutno je znova pri starših, ti pa bi se zaradi omogočanja dostopa do orožja in igre, neprimerne za otroke, hitro lahko znašli pod drobnogledom oblasti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin