Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
12. 9. 2018,
20.55

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

viralka twitch YouTube streljanje

Sreda, 12. 9. 2018, 20.55

5 let, 7 mesecev

Je nekdo poskusil ubiti internetnega zvezdnika?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Dr DisRespect, Guy Beahm | Foto Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

36-letni Guy Beahm, ki je na spletu bolj znan po vzdevku Dr DisRespect ("Doktor Nespoštovanje") in za večmilijonsko občinstvo v živo prenaša računalniške igre, je po glasnem zvoku, ki so ga slišali tudi gledalci, prekinil prenos v živo, ker je nekdo streljal na njegovo hišo. To se je zgodilo že drugič v dveh dneh, je pojasnil pozneje. 

Guy Beahm v svojih prenosih v živo že leta nastopa kot Dr DisRespect, lik, ki si ga je izmislil sam in ki ima izredno dominantno osebnost ter sebe vidi kot veliko sposobnejšega od drugih igralcev.

Guy Beahm večinoma igra računalniške igre, ki ponujajo tako imenovani način battle royale: vsi proti vsem, na koncu pa lahko živ ostane samo eden oziroma ena ekipa. Ena najbolj priljubljenih tovrstnih iger ta hip je PUBG. Kliknite na fotografijo in preberite več o tej zvrsti iger.  | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Guy Beahm večinoma igra računalniške igre, ki ponujajo tako imenovani način battle royale: vsi proti vsem, na koncu pa lahko živ ostane samo eden oziroma ena ekipa. Ena najbolj priljubljenih tovrstnih iger ta hip je PUBG. Kliknite na fotografijo in preberite več o tej zvrsti iger. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons
Beahmov alterego gledalce zabava dovolj, da mu na različnih spletnih platformah sledi ogromno ljudi: na spletni strani Twitch, kjer Beahm v živo prenaša svoje igranje računalniških iger, skoraj tri milijone, na YouTubu več kot 600 tisoč, na Twitterju pa okoli 750 tisoč.

V torek so gledalci sicer doživeli presenečenje, saj se je "Doktor Nespoštovanje", če njegov vzdevek prevedemo dobesedno, med prenosom v živo prelevil v resnejšega Guya Beahma. 

V spodnjem videoposnetku je mogoče slišati glasen zvok, zaradi katerega je Beahm, našemljen kot Dr DisRespect, vstal z računalniškega stola in se odpravil raziskovat:

Nekaj minut pozneje se je vrnil, tokrat kot Guy Beahm, in pojasnil, da je nekdo streljal na njegovo hišo in razbil okno v zgornjem nadstropju hiše. Razkril je tudi, da je na njegovo hišo, v kateri živi skupaj z družino, nekdo streljal že prejšnji dan, torej v ponedeljek:

Beahm se je že večkrat srečal z nadlegovalci, ki jim gre v nos njegova pretirana ''persona'', ki ne skriva večvrednostnega kompleksa, a se zadeve še nikoli niso zaostrile do te mere, da bi mu kdo dejansko poskusil škodovati v resničnem življenju. Največkrat ga poskušajo najti v internetni igri, ki jo igra med prenosom v živo, in mu jo uničiti. 

Dr DisRespect na Twitchu trenutno v živo ne prenaša ničesar. Zapisal je zgolj, da so z družino na varnem. Streljanje na njegovo hišo sicer že preiskuje policija v ameriški zvezni državi Kaliforniji.  | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Dr DisRespect na Twitchu trenutno v živo ne prenaša ničesar. Zapisal je zgolj, da so z družino na varnem. Streljanje na njegovo hišo sicer že preiskuje policija v ameriški zvezni državi Kaliforniji. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Lani je zaradi spora v računalniški igri nekdo dejansko umrl

Decembra 2017 je zaradi en evro vredne stave "kdo bo koga" v igri Call of Duty: WWII nezadovoljni 25-letni Tyler Barriss iz ZDA poklical policijo in se zlagal, da mu je ime Brian, da je na domačem naslovu soigralca in da je pravkar ustrelil svojega očeta, druge družinske člane pa polil z bencinom in jih bo vsak trenutek zažgal skupaj s hišo.

Na naslov so se zgrnili pripadniki posebnih policijskih enot (SWAT) in obkolili hišo, iz katere je izstopil 28-letni Andrew Finch. Finch ni bil Barrissov soigralec v spletni igri - Barriss je policiji povedal napačen naslov. Ker ni upošteval navodil policistov, saj ni vedel, kaj se dogaja, so Fincha policisti v prepričanju, da je oborožen in nevaren, ubili.  

Tyler Barriss je med drugim obtožen lažne policijske prijave, nadlegovanja prek spleta, napeljevanja k umoru druge osebe, povzročanja splošne nevarnosti in še nekaj drugih kaznivih dejanj. Grozi mu dosmrtna zaporna kazen brez možnosti predčasnega izpusta na prostost.  | Foto: Reuters Tyler Barriss je med drugim obtožen lažne policijske prijave, nadlegovanja prek spleta, napeljevanja k umoru druge osebe, povzročanja splošne nevarnosti in še nekaj drugih kaznivih dejanj. Grozi mu dosmrtna zaporna kazen brez možnosti predčasnega izpusta na prostost. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Posnetek, napad
Novice Šokanten posnetek novega strelskega napada v ZDA, najmanj štirje mrtvi
Trevor Heitmann, McSkillet
Novice V grozljivi prometni nesreči umrl zvezdnik z YouTuba
McDonalds
Novice Ukanila sta McDonald's: prizor, ki mu ploska ves splet
WTC, 11. september
Novice Najpogumnejši snemalec 21. stoletja? Za te posnetke je tvegal življenje.
Novice Nevsakdanji odsev dečka v ogledalu, ki bega ogromno ljudi
Ne spreglejte