SiolNET. Digisvet Gaming
3,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ena največjih sodobnih skrivnosti bo razkrita šele leta 2113. Jo poznate?

3,60

termometer

Leta 2012 je izšla videoigra Trials Evolution, v kateri čez drn in strn vozimo motorno kolo. Ocene kritikov in igralcev za igro so bile zelo dobre, a njihovo pozornost je ob hrumenju motorjev pritegnilo še nekaj drugega. Trials Evolution vsebuje zapleteno šifrirano uganko, ki je igralce izza zaslonov odpeljala na globalni lov za resničnim zakladom. Končal se bo šele leta 2113.

Videoigra Trials Evolution Videoigra Trials Evolution Foto: Steam

Uganka v Trials Evolution je tako zapletena, da so igralci za najdbo rešitve potrebovali kar tri leta.

Začelo se je z najdbo lesenih letev, na katere so igralci naleteli med motorističnimi akrobacijami v Trials Evolution. Nekateri med njimi so odkrili, da lesene letve, če jih postavijo skupaj, pravzaprav vsebujejo šifrirano sporočilo. Igralci so ga dešifrirali - šlo je za navodilo, kako z motorjem izvesti prav poseben trik.

Izvedba tega trika je sprožila predvajanje pesmi:

Zgornja skladba je igralcu med vrsticami sporočila, da mora melodijo ne le slišati, temveč tudi videti. Iznajdljivi igralci so pesem odprli v programski opremi za vizualizacijo zvokov in v grafičnem prikazu melodije odkrili Morsejevo kodo. Ta je vsebovala naslov spletne strani, kjer so igralci naleteli še na eno šifrirano sporočilo - geografske koordinate za štiri lokacije, razmetane po vsem svetu.

Kaj je bilo na teh štirih lokacijah? Majcene zapečatene skrinjice, v katerih so bili majceni ključi, sporočilce in še nekatere druge stvari, na primer stoletna žepna ura in tristo let stari dokumenti.

Najditelj skrinjice v San Franciscu v Združenih državah Amerike:

Foto: Kotaku Foto: Kotaku

Skrinjica v Bathu v Veliki Britaniji:

Foto: Kotaku Foto: Kotaku

Sydney:

Foto: Kotaku Foto: Kotaku

Skrinjica v finski prestolnici Helsinki, ki so jo odkrili zadnjo:

Foto: Kotaku Foto: Kotaku

Peti ključ je bil virtualen, odkrili so ga v igri Trials Fusion, naslednici Trials Evolution, ki je izšla aprila 2015.

Kaj bodo najditelji naredili s temi ključi? Zbrali se bodo pod Eifflovim stolpom, kjer bo eden od ključev odklenil skrivnostno reč (ali bo to škatla, skrinja ali kaj drugega, za zdaj ne ve še nihče). Datum snidenja pod najvišjo znamenitostjo Pariza? Opoldne na prvo soboto avgusta leta 2113, pravijo sporočilca v najdenih skrinjicah.

Če bo Eifflov stolp čez 96 let še stal, se bo pod njim avgusta leta 2113 pisala zgodovina. Če bo Eifflov stolp čez 96 let še stal, se bo pod njim avgusta leta 2113 pisala zgodovina. Foto: Reuters

Antti Ilvessuo, prvi mož studia RedLynx, ki razvija serijo iger Trials, je pred časom povedal, da je že uredil vse potrebno za srečanje lastnikov ključev oziroma njihovih potomcev (ali koga drugega, ki bi na tak ali drugačen način postal lastnik ključa), ki se bo zgodilo čez okrog 96 let (vir).

Vir: Kotaku

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin