Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2016,
13.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Porsche Slovenija

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Klemen Korenjak

Natisni članek

advertorial Audi Audi A3

Četrtek, 29. 9. 2016, 13.00

2 meseca, 3 tedne

Popolno razvajanje z Audijem A3

Audi A3: samo pomežiknil je in že sta vstopili #video

Vsebino omogoča Porsche Slovenija

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Klemen Korenjak

Audi A3 razvajanje

Začelo se je v hladnem in meglenem jesenskem jutru. Audi A3 ju je čakal na parkirišču na obrobju mesta. Dovolj je bil že en bežen pogled in iskriv mežik: Ireni in Tanji je bilo takoj jasno, da sta ujeti.

 

Irena Lavrič je srečna nagrajenka nagradne igre, ki je potekala na Siol.net. Audi A3 je zanjo in za njeno prijateljico Tanjo omogočil popoln dan razvajanja. Z njim se bosta odpeljali naprej na šoping, nato pa še na masažo in slastno večerjo na Bled.

Le kaj več bi si sploh lahko želeli?

Oglejte si video: Audi A3 je Ireni in Tanji želel pripraviti dan, ki jima bo še dolgo ostal v spominu. Sam dobro ve, kako razvajati damo, zato ne čudi, da je za njiju pripravil scenarij, ki bi jima ga zavidala marsikatera zvezdnica.

Vse se je začelo na spoznavnem srečanju na parkirišču na obrobju Ljubljane. Razigrani prijateljici sta se k svojemu jeklenemu kavalirju v belem napotili z nasmehom in bolj ko sta se mu približevali, širši je bil nasmeh na njunih ustnicah. "Že od nekdaj sem velika ljubiteljica audijev," nam je že takoj povedala Irena in v trenutku smo dobili potrditev, da je šla nagrada v prave roke.

"Moj oče je bil avtoklepar in od majhnega sem sanjala, da bom enkrat imela novega audija. Ne vem, preprosto je to ljubezen na prvi pogled. To je nemška kakovost, čudovit dizajn. Avto deluje varen, zanesljiv, dokaj varčen in lepo izdelan iz dobrih materialov," je kar izstrelila Irena in na vprašanje, kaj ima audi, česar drugi nimajo, odločno odgovorila: lepoto.

Audi A3 razvajanje | Foto:

Lepotec, ki dobro ve, kako osvojiti ženska srca

Res je, Audi A3 je opazen, eleganten, nagajivo športen in hkrati tako šarmanten, da kar privablja ženske poglede. Dinamične linije mu dodajo poseben atletski videz, zato ni čudno, da ženskam takoj priraste k srcu. Posebnost novega Audija A3 so njegove vpadljive in globoke tridimenzionalne luči – tudi pri mežikanju je najprej pokazal svojo šarmantnost. Irena in Tanja sta v hipu odprli vrata in se usedli, da bi se odpeljali na zvezdniško razvajanje.

Žaromete Audija A3 zaznamuje nova, markantna grafična podoba: na spodnjem delu imajo spodsekan rob. Serijski so žarometi ksenon plus, opcijsko pa so na voljo Audijevi LEDžarometi in prvič tudi matrični LED-žarometi. | Foto: Žaromete Audija A3 zaznamuje nova, markantna grafična podoba: na spodnjem delu imajo spodsekan rob. Serijski so žarometi ksenon plus, opcijsko pa so na voljo Audijevi LEDžarometi in prvič tudi matrični LED-žarometi.

Vožnja po mestu: agilna, sproščujoča, vendar prekratka

Prva preizkušnja Audija A3 je bila pravo doživetje: Irena je že po nekaj metrih občutila agilnost in ukrotljivost vozila, ki ji je takoj zlezel pod kožo. Na žalost je bila prva pokušina vožnje nekoliko prekratka, vendar nič za to, Audi A3 ju je pridno čakal v garaži, medtem ko sta se dekleti odpravili na šoping v Maxi.

Fotogalerija
1 / 10

Najprej sta se zapodili do polic s parfumi – le kakšen vonj se najbolj prileže Audiju A3? Pogledali sta tudi za novo torbico, v prvem nadstropju pa sta iskali kakšen nov kos jesenske garderobe. Ko sta veseli in s polno vrečko nakupov zapustili veleblagovnico, je Ireno že zasrbelo desno stopalo. Jasno, saj ju je čakala daljša vožnja po avtocesti, njuna naslednja postojanka pa je bila na Gorenjskem.

Audi A3 razvajanje | Foto: Audi A3 se po mestnih cestah vozi agilno, elegantno in brez težav – tudi vijuganje po ožjih ulicah je prav lahkotno. Kompaktni Audi A3 ima različne opcijske sisteme za pomoč pri vožnji, ki pridejo prav tudi v posebnih razmerah v urbanem okolju.

Audi adaptive cruise control s funkcijo Stop&Go vzdržuje razdaljo do spredaj vozečega vozila. S pomočjo naprednega menjalnika S tronic vozilo po kratkem času mirovanja spelje avtomatsko.

Izjemen je tudi opcijski sistem, ki opozarja na morebitno nevarnost trčenja pri odparkiranju.

To je to: udobno, dovolj hitro in nadvse prepričljivo

Irena je samo čakala trenutek, ko bo lahko zapeljala na avtocesto in končno začutila surovo moč svojega novega mišičnjaka. Tudi tokrat je ni razočaral. Audi A3 je pospešil po njenih navodilih, zdaj sta se končno počutili svobodno. Začutili sta, da tudi njuna pričakovanja naraščajo v ritmu Audijevih pospeškov.

Audijeva vrhunska asistenca za zastoje lahko v gostem prometu pri hitrostih do 65 km/h na dobro utrjenih cestah za kratek čas prevzame tudi obračanje volana.  | Foto: Audijeva vrhunska asistenca za zastoje lahko v gostem prometu pri hitrostih do 65 km/h na dobro utrjenih cestah za kratek čas prevzame tudi obračanje volana.

Multifunkcionalni zaslon – več kot navadna cestna izkušnja

Audi A3 | Foto: Glavna posebnost v notranjosti novega Audija A3 je opcijski Audijev virtualni prikazovalnik.

Audijev virtualni prikazovalnik na visokoločljivostnem TFT-zaslonu z 12,3-palčno diagonalo predvaja najpomembnejše informacije o vožnji. S tipko "View" na večfunkcijskem volanu lahko voznik preklaplja med dvema vrstama prikazov.

V načinu Infotainment prevladuje osrednje okno, ki daje več prostora navigacijskemu zemljevidu ali preglednim seznamom iz sklopov Telefon, Radio in Audio. Merilnik števila vrtljajev in merilnik hitrosti sta prikazana kot dve majhni okrogli uri.

Audi A3 ima že serijsko vgrajen sedempalčni zaslon, ki omogoča enkratna virtualna doživetja.

Preizkusili sta ga tudi Irena in Tanja – tako za glasno poslušanje glasbe kot za brezskrbno potovanje do cilja –, serijski navigacijski zemljevid predstavlja popolnega kopilota pri različnih cestnih pustolovščinah.

Sledil je kratek postanek v Radovljici, saj je Tanja želela na vsak način tudi sama preizkusiti privlačnost Audija A3. Tudi nje ni razočaral.

Kratka vožnja po Bledu in zaslužen postanek pred wellness centrom Živa. Audi A3 je veselo zapredel, na hitro pomežiknil in svojima damama obljubil, da ju bo počakal, medtem ko bosta na zasluženem razvajanju.

Fotogalerija
1 / 10

V wellnessu sta si Irena in Tanja lahko odpočili in se povsem sprostili. Nežne in učinkovite roke maserk so odstranile vso napetosti. Po petdesetih minutah čistega užitka sta bili ravno dovolj lačni za panoramsko kosilo ob Blejskem jezeru.

Vreme je bilo več kot prijazno: topli jesenski sončni žarki so ju prijetno greli in ustvarili filmsko vzdušje ob kosilu.

Končno: ko kamere ugasnejo, se žur šele začne

Od Irene in Tanje smo se poslovili pozno popoldne, ko je Blejsko jezero pokrila romantična oranžna svetloba zahajajočega sonca. Prav začutili smo, da sta komaj čakali, da se umaknemo in ju pustimo uživati v miru. Kamere smo ugasnili, prišel je čas za pravi užitek.

"Najbolj nama je ostala v spominu vožnja nazaj – radio na glas, hitra vožnja brez kamer," nam je naslednji dan povedala Irena in dodala, da je bila posebno doživetje tudi nočna vožnja: "Osvetljava armature je res sanjska."

Audi A3 razvajanje | Foto:

 

Končni vtis naših nagrajenk: zadetek v polno

Irena: "Armatura je čudovita, multifunkcijski volan je kot ulit za roke, platišča se prilegajo temu majhnemu avtu. Vožnja je tiha, avto okreten. Barva? Jaz bi zagotovo izbrala divjo – rumeno ali modro."

Tanja: "V tako poskočen, lep in udoben avto se lahko zaljubiš na prvi pogled."

 

Ne spreglejte