Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2019,
10.58

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča AVP

18

Natisni članek

advertorial Vozimo pametno zastoj zastoj fantomski zastoj

Ponedeljek, 28. 10. 2019, 10.58

2 meseca, 1 teden

Resnica na naših avtocestah: v pol minute obstane 100 vozil

Vsebino omogoča AVP

18

Ali veste, kaj so fantomski zastoji? Gre za pravzaprav precej pogost pojav na naših avtocestah, ki nam brez razloga načenja živce in povzroča, da zjutraj zamujamo v službo. Premagamo ga lahko s pravilno vožnjo po avtocesti.


Preverite, kako lahko vsak izmed nas pripomore k temu, da bodo naše avtoceste bolj pretočne:


Zakaj je varnostna razdalja tako pomembna?

Ne samo zato, da nas obvaruje pred naleti, ampak tudi zato, da preprečimo nepotrebne zastoje. Fantomski zastoji oziroma zastoji zaradi ničesar nastajajo tudi zaradi prekratke varnostne razdalje. Za kaj pravzaprav gre?

Takšne prometne razmere se pojavijo predvsem v urah prometnih konic. Takrat hitrost zaradi povečanega števila vozil bistveno upade in moramo večkrat celo nepričakovano ustaviti. Kmalu za tem pa spet vozimo s hitrostjo, kot da se ni nič zgodilo. Tako lahko v samo pol minute obstane kar 100 vozil.

Zastoj primorska avtocesta | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Kako je to mogoče?

Predstavljajte si avtomobil, ki hitrost vožnje 90 kilometrov na uro v trenutku zmanjša na 70 kilometrov na uro. Zato v manj kot sekundi to storijo tudi drugi, tretji in vseh preostalih 100 voznikov v koloni. V manj kot pol minute promet obstane. Tako zadnji od stotih voznikov v koloni izgubi 8,5 minute, da spet lahko spelje z mesta in pospešuje.

Fantomski zastoji so tako posledica vožnje na prekratki varnostni razdalji in tudi poznega zmanjševanja hitrosti ob dohitevanju počasnejših vozil ter menjave prometnih pasov (prehitevanje), zaradi katere so drugi vozniki prisiljeni zmanjšati hitrost.

Pojavljanje "fantomskih zastojev" odpravimo z vožnjo na ustrezni varnostni razdalji in pravočasnim prilagajanjem hitrosti vožnje prometnemu toku, tako da opazujemo dogajanje daleč pred seboj, ne gledamo le vozila ali dveh pred seboj. Zapomnite si, da je levi pas namenjen samo prehitevanju, zato se moramo hitro in varno vrniti na vozni pas, in sicer tako, da ne vpletamo drugih vozil, torej, da se ne vrivamo v kolono. V skrajnem primeru se sicer lahko pojavi nalet vozil. S takšno vožnjo pa ogrožamo sebe in druge udeležence v prometu.

avtocesta Gorenjska | Foto: DARS/zajem zaslona Foto: DARS/zajem zaslona

Policija svetuje: pravila varne vožnje po avtocesti in hitri cesti

Najhujše kršitve na avtocestah so prevelika hitrost, prekratka varnostna razdalja, vzvratna vožnja, prehitevanje po desni strani, hoja po avtocesti, vožnja v nasprotno smer in ustavljanje na odstavnem pasu, kadar to ni nujno, opozarja policija.

Pomembno je, da dobro poznamo pravila vožnje po avtocesti, saj samo tako lahko zagotovimo sebi in drugim udeležencem v prometu varno pot do cilja.

Odstavni pas: vožnja na odstavnem pasu je prepovedana! Prav tako je prepovedano parkiranje ali ustavljanje brez razloga. Tudi na vozišču avtoceste in hitre ceste so prepovedani obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. Voznik lahko svoje vozilo ustavi na parkirnih prostorih počivališč, nikakor pa ne na odstavnih pasovih ali celo na vozišču.

Prometni pas za počasna vozila: kako vozimo na odsekih, na katerih ima avtocesta tudi prometni pas za počasna vozila? Po prometnem pasu za počasna vozila, ki je praviloma na vzponih, morajo voziti vozila, ki vozijo z manjšo hitrostjo od tiste, določene na prometnem znaku. Ta prometni pas je namenjen tudi vožnji vseh drugih vozil, ki zaradi počasne vožnje zmanjšujejo pretočnost prometa. Kadar na prometnem pasu za počasna vozila ni tovornih vozil in avtobusov, izberimo za vožnjo ta prometni pas, če s tem pripomoremo k nemotenemu in varnejšemu poteku prometa. Če nas na primer dohitevajo vozila tako po levem kot desnem prometnem pasu, jim bomo z vožnjo po prometnem pasu za počasna vozila omogočili nemoteno nadaljevanje vožnje.

Prehitevanje: za prehitevanje vozil je namenjen levi pas. Prehitevanje po desni strani je prepovedano.

Ko je promet gostejši, se velikokrat zgodi, da vozilo, ki prehiteva vozilo pred sabo, vozi z manjšo hitrostjo od dovoljene. Vozniki, ki vozijo za takšnim vozilom, naj bodo strpni. Uporaba zvočnih in svetlobnih signalov je dovoljena le, kadar je ogrožen voznik sam ali kdo drug. Zato priporočamo predvsem vzpostavitev zadostne varnostne razdalje in potrpežljivost, dokler voznik pred vami ne konča  prehitevanja.

Varnostna razdalja: dosledno upoštevanje varnostne razdalje! Veliko voznikov še vedno ne upošteva določil o varnostni razdalji, predvsem takrat, kadar vozijo za vozilom, ki ga želijo prehiteti.

reševalec rešilec reševalno vozilo prva pomoč | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Reševalni pas: ko se pojavijo zastoji, ne pozabite zlatega pravila, ki lahko nekomu reši življenje: ustvariti reševalni pas, ki bo dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil.

Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čim bolj levo, tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki pa se ustavljajo ali stojijo na desnem prometnem pasu,pa se morajo razvrstiti čim bolj desno, tudi čez robno črto smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas.

Pri reševanju življenj je pomembna vsaka sekunda in pravilno vzpostavljen reševalni pas lahko odloča o preživetju pomoči potrebnega.

Vožnja v pravo smer: voznik, ki je ugotovil, da je na avtocesti zapeljal na nasprotni vozni pas, mora svoje vozilo nemudoma umakniti s prometnih površin. Predlagamo, da o tem nemudoma obvesti policijo ali upravljavca ceste in jih zaprosi za zavarovanje kraja ob obračanju vozila. Vozniki pa, ki so bili obveščeni o vožnji takšnega voznika prek sredstev javnega obveščanja, morajo zmanjšati hitrost, po potrebi vklopiti varnostne utripalke in se umakniti na desni prometni pas smernega vozišča (ne prehitevati vozil pred seboj). Vožnja v nasprotni smeri je smrtno nevarna!

Dolenjska avtocesta
Avtomoto To je razlog za neskončne kolone na naših avtocestah
Ne spreglejte