Toyota Kirobo Mini – 350 evrov za govorečega robota iz vesolja

Toyota bo pozimi začela predprodajo robotka Kirobo Mini – robotski prijatelj bo z umetno inteligenco sposoben komunikacije, samodejnega učenja, s pomočjo branja obrazne mimike bo prepoznaval celo čustva. Edina težava? Govoril in razumel bo samo japonsko. Za zdaj …

1 / 6

Foto: Toyota

2 / 6

Foto: Toyota

3 / 6

Foto: Toyota

4 / 6

Foto: Toyota

5 / 6

Foto: Toyota

6 / 6

Foto: Toyota

Kaj robotek zna?

Je dovolj majhen, da ga vzamete v roko, v sedečem položaju pa v višino meri samo deset centimetrov. S svojo kompaktno velikostjo je primeren za uporabo doma, v avtomobilu ali kjerkoli drugje. Je dovolj majhen, da ga vzamete v roko, v sedečem položaju pa v višino meri samo deset centimetrov. S svojo kompaktno velikostjo je primeren za uporabo doma, v avtomobilu ali kjerkoli drugje. Foto: Reuters Zna sodelovati v pogovoru, ki ga podpre z gestami in zmožnostjo odzivanja na čustva uporabnika.

Toyota zagotavlja, da razume, kaj mu govorite, ter interpretira obrazno mimiko sogovornika. Svoje geste in ton glasu prilagaja pogovoru, komunikacijo pa obogati tudi z mežikanjem in gledanjem sogovornika.

Zna razviti virtualni odnos, inženirji mu pravijo prijateljstvo, prilagojeno uporabniku, tako da si zapomni želje uporabnika in pretekle dogodke. Zapomni si, kaj je uporabniku všeč in kaj ne, zapomni pa si tudi skupna potovanja. Zmožen je postopoma prilagoditi točke pogovora, ki uporabniku bolj ustrezajo.

Zna analizirati pogovor in s pomočjo informacij iz vozila in doma lahko izboljša sposobnost pogovora. Prek informacij o avtomobilu, ki jih pridobi prek povezanih storitev, zna Kirobo Mini denimo postreči s spodbudnimi opazkami, kot je na primer: "To je bila pa dolga vožnja. Izkazal si se."

Kaj si pa vi mislite o robotu v človekovem vsakdanu?

Umetna inteligenca in trg dela: Ali vam bo robot odščipnil delovno mesto?

 Ne podcenjujte ga, bil je v vesolju

Kirobo je leta 2013, visok približno 40 centimetrov, odletel na učno ekskurzijo v vesolje in tam preživel 18 mesecev. Očitno ga je nora pustolovščina mersko močno zaznamovala - na poti do serijske proizvodnje se je skrčil –, v sedečem položaju v višino meri le še okoli deset centimetrov, je pa postal pametnejši in celo pripravljen prevzeti zahtevno vlogo prijatelja. Tudi takšnega, ki mu godi crkljanje.


Robotek Kirobo: Od tam zgoraj je Zemlja videti kot modra svetleča dioda


S pomočjo funkcij v avtomobilu, ki podpirajo storitev T-Connect, bo mogoče s Kirobom Mini povezati tudi komunikacijske funkcije vozila z okolico prek storitve TSC-HEMS. S pomočjo funkcij v avtomobilu, ki podpirajo storitev T-Connect, bo mogoče s Kirobom Mini povezati tudi komunikacijske funkcije vozila z okolico prek storitve TSC-HEMS. Foto: Reuters

Zna govoriti – a le japonsko

Toyota Kirobo mini - robotski prijatelj Foto: Reuters Kirobo Mini je videti simpatičen, s svojimi velikimi očmi zna celo mežikati, izza Toyotinega logotipa na njegovih prsih pa seva rdeča svetloba. Morda pa žari njegovo elektronsko srce.

Njegovo osnovno poslanstvo je komunikacija z ljudmi – za sogovornikom je sposoben obračati svojo malo plastično glavo, miga z majhnimi rokami, zapomni si dogodke in kraje, sodeluje pa lahko tudi v sproščenem in preprostem pogovoru.

Seveda se ne bo nič zgodilo brez posebne aplikacije in povezave s pametnim telefonom. Njegov največji talent bo prepoznavanje človeških čustev s pomočjo branja mimike obraza. Sledi ustrezen nagovor, običajno spodbudne ali pohvalne narave.

Tehnični podatki

Višina in teža: v sedečem položaju: 10 cm/183 g

Čas neprekinjene komunikacije: približno 2,5 ure

Čas polnjenja baterije: približno 3 ure

video: Iz vesolja na ceste za ljudi ...

Kdaj bodo toyote začele govoriti?

Toyota Kirobo mini - robotski prijatelj Foto: Reuters Poleg sklepanja prijateljski vezi je Kirobo Mini eden Toyotinih korakov k pristnejši in najbrž tudi vsebinsko konkretnejši komunikaciji med vozilom in uporabnikom. Danes je Kirobo Mini del projekta Toyota Heart Project, v okviru katerega je v prvi vrsti predvsem želja po navdihu uporabnika – enake filozofije se, tako trdi uradno sporočilo, oklepa tudi Toyota pri ustvarjanju svojih vozil.

Čeprav za njim na prvi pogled ne tiči nič konkretnejšega, ste lahko trdno prepričani, da gre v primeru Kiroba za le enega od premišljenih korakov Toyote na poti do vzpostavljanja vse zahtevnejših komunikacijskih vezi med vozilom in uporabnikom, katerega hrbtenica bo pogovor.

Velikoserijskega Kiroba bodo v živo prvič predstavili na sejmu informacijske tehnologije in elektronike CEATEC JAPAN 2016 med 4. in 7. oktobrom v prefekturi Čiba. Okvirna cena bo okoli 350 evrov. Ali bo v roke vzel tudi kak slovar in se priučil angleščine, še ni znano. Velikoserijskega Kiroba bodo v živo prvič predstavili na sejmu informacijske tehnologije in elektronike CEATEC JAPAN 2016 med 4. in 7. oktobrom v prefekturi Čiba. Okvirna cena bo okoli 350 evrov. Ali bo v roke vzel tudi kak slovar in se priučil angleščine, še ni znano. Foto: Reuters

Ali roboti sodijo v človeški vsakdan?

  • Da, zakaj pa ne, sploh če ugodno vplivajo na počutje in pomagajo pri opravkih 86,49%
  • Ne, nikakor. Japonci pretiravajo, roboti naj delajo le v tovarnah in nevarnih krajih 10,81%
  • Ne vem kaj bi si mislil 2,70%

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano