Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
13. 2. 2014,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Toyota

Četrtek, 13. 2. 2014, 16.39

8 let

Toyota bo elektriko v baterije spravila po zraku

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Toyotini razvojniki bodo konec meseca v prefekturi Aiči na Japonskem začeli preizkušati povsem na novo razvit sistem polnilne postaje za električna vozila, ki omogoča brezžično polnjenje baterije.

Brez žic bo vse skupaj preprostejše, enostavnejše in uporabnejše

Japonci so si zamislili sistem brezžične preskrbe z električno energijo s pomočjo tuljave, integrirane v podlago parkirnega mesta. Tovrstna polnilna postaja je tako sposobna polniti vozilo – priključni hibrid ali pa električni avtomobil – ko je to parkirano nad polnilno tuljavo v tleh. Proces polnjenja ne potrebuje dodatnih električnih vodnikov za priklop avtomobila na postajo, kar poenostavlja preskrbo z energijo.

Prenos energije temelji na tehnologiji magnetne resonance

Sistem brezžičnega polnjenja temelji na tehnologiji magnetne resonance. Ta se pojavi, ko se spreminjajo jakosti magnetnega polja med tuljavo v tleh, ki elektriko oddaja, in tuljavo v vozilu, ta to elektriko sprejema.

Ta sistem je zmožen zmanjševati izgube učinkovitosti prenosa elektrike, kar se lahko zgodi zaradi netočnega prekrivanja tuljav ali višinske razlike med oddajno tuljavo v tleh in sprejemno tuljavo v vozilu. Sistem je zasnovan tako, da je sposoben minimizirati elektromagnetne motnje na elektronsko opremo v okolici – mobilne telefone, računalnike, avdio-video naprave … Oddajna tuljava v tleh je dovolj robustna, da zdrži vožnjo prek površine oziroma voznikov parkirni manever.

Ker je polnjenje učinkovitejše, če je vozilo parkirano v optimalnem položaju, so se inženirji vzporedno lotili tudi razvoja oziroma izboljšanja parkirnega pomočnika. Ta bo po novem prikazoval položaj tuljave v tleh parkirnega mesta.

Sistem bodo testirali eno leto

Testno obdobje bo trajalo leto dni. V tem obdobju bodo tri priključne hibride (prius) poslali po domovih v prefekturi Aiči na Japonskem. V tem času bodo zbirali mnenja in ocene o zadovoljstvu uporabnikov, preprostosti uporabe, učinkovitosti pri nepravilnem položaju vozila in delovanju sistema pri polnjenju, kot sta polnilna frekvenca in uporaba časovne prednastavitve polnjenja.

Rezultate testiranja bodo uporabili za nadaljnji razvoj tovrstne tehnologije. Glavni namen Toyotinih inženirjev je razširitev uporabe tovrstne energijske preskrbe vozil z električnim pogonskim sklopom. V Toyoti predvidevajo, da bo širša uporaba tehnologije brezžičnega polnjenja pripomogla k povečanju uporabe električnih vozil in spodbudila razvoj mobilnosti, ki bo pametnejša, uporabniško preprostejša in bolj prijazna do okolja.

Ne spreglejte