Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2016,
22.10

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mazda Renault Škoda Audi Opel

Četrtek, 14. 1. 2016, 22.10

7 let, 3 mesece

Slovenski avto leta 2016 – obrazložitev glasovanja redakcije Avtomoto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Bralci ste z izborom finalistov dokazali, da razumete bit mobilnosti. V finale ste poslali zanimive avtomobile. Imajo kaj pokazati, a zmagovalec je eden in njegova zmaga je zaslužena. Razložimo ...

Še en dokaz, da imamo konkurenčen avtomobilski trg in željo po tehničnem napredku

Novinarji Avtomota na Siol.net – Ciril Komotar, Gregor Pavšič, Aleš Črnivec, Vinko Kernc in Jure Gregorčič – smo se ocene finalistov znova lotili temeljito in pri tem sledili znanim avtomobilskim vrednotam tradicionalnega izbora, ki že 24 let aktivno sooblikuje slovensko avtomobilsko krajino.

Nešteto kilometrov smo prevozili, veliko večerov preživeli v družbi razvojnih inženirjev, tudi tistih, ki so razvijali, sestavljali in oblikovali letošnje finaliste, ter se znova usedli in z vsem strokovnim znanjem ocenili kandidate, ki ste jih pred nas postavili vi. To nikoli ni preprosto, a je vselej zanimivo. V Sloveniji avtomobil že dolgo ni le orodje za prevoz od točke A do točke B in vidi se, da Slovenci razumemo pomen varnega, varčnega, čistega in naprednega avtomobila. Prav je tako. Ob tem velja omeniti, da sta vozni park in kakovost infrastrukture tudi ogledalo uspešnosti države.

Kredibilen izbor tehnično naprednega, najzanimivejšega, najbolj prepričljivega, najbolj dostopnega, najčistejšega in najnaprednejšega avtomobila v državi je odgovorna, a plemenita naloga. Smo ponosni, da smo del te zgodbe.

Rezultati dela se odražajo ne le v salonih in prodajnih številkah, temveč predvsem na varnosti na cesti, na kakovosti zraka, ki ga dihamo, in na veliki izbiri, ki jo imamo na voljo.

Prav je, da imamo konkurenčen avtomobilski trg, in prav je, da ga sooblikujejo vaše želje in zahteve ter naše strokovno znanje, neodvisen in kritičen pogled. Glede na število glasov, glede na barvitost finala in glede na razplet je jasno, da smo Slovenci narod tehniške kulture in napredka. Ko boste razmišljali o investiciji v osebno mobilnost, pa vam tudi letos polagamo na srce: popolnega avtomobila še nismo vozili, vozili pa smo veliko dobrih avtomobilov. Vsak, ki je dobil slovensko krono, jo je dobil z razlogom, imel je nekaj več kot konkurenti, pa v mislih nimamo zgolj tehničnih enot.

Tudi med letošnjimi finalisti so razlike in vsak med njimi si glede česa zasluži kakšen minus oziroma kritiko, a so prav vsi zares dobro prilagojeni namenu in poslanstvu, s katerim nagovarjajo svoje kupce, pravzaprav svoj krog kupcev. Še vedno pa trdimo, da je naložba v nov avtomobil tudi naložba v boljši jutri z vidika okolja in varnosti.

Ne spreglejte