Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
9. 1. 2012,
12.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Potovalni Avtomoto Ford Hyundai Citroën Toyota Audi Družinski Avtomoto

Ponedeljek, 9. 1. 2012, 12.07

8 let

S finalisti izbora Slovenski avto leta na izlet po Sloveniji

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Združili smo prijetno s koristnim. Izkoristili smo možnost preizkusa vseh petih finalistov izbora za Slovenski avto leta 2012 in ob tem opravili še dinamičen "team building" našega uredništva.

Vsak z vsakim finalistom

Na cesto smo zapeljali forda focusa, hyundaia i40, citroëna C4, audija A6 in toyoto yaris. Vsak med nami se je usedel v vsakega izmed finalistov, ob koncu dneva pa smo ob kosilu določili naš vrstni red glasovanja. Za zdaj vam ga še ne moremo razkriti.

Proti Gorenjski, Goriški in Krasu

Pot nas je iz Ljubljane vodila proti Gorenjski. Zapeljali smo se na Bled in od tam proti Bohinjski Bistrici. Izkoristili smo prevoz z avtovlakom skozi predor proti Podbrdu, tam pa smo spet dali prednost cesti. Po zaviti cesti smo prispeli do Mosta na Soči in našo pot nadaljevali proti Novi Gorici. Vozili smo se tik ob slovensko-italijanski državni meji, obiskali Brda in si razgibano pokrajino ogledali z razglednega stolpa Gonjače. Naš krog smo sklenili na privlačnih podeželskih cestah Krasa, kjer smo se ustavili pri spomeniku na Cerjah, in pot nadaljevali mimo Komna, Štanjela in Senožeč do Postojne. Za nami je bil dolg, razgiban in, kot se za prave "Avtomotovce" spodobi, uživaški dan na cesti.

Traso našega preizkusa finalistov in "team buildinga" zagotovo priporočamo tudi našim bralcem. Združuje tako odseke za uživanje v pokrajini, številne ovinke in nevsakdanjo vožnjo z avtovlakom. Ta bo še kako všeč otrokom.

Na izletu smo se prepustili cesti in pokrajini

Da, prepustili smo se cesti in vozili dinamično. Zato je povprečna poraba goriva pri vseh finalistih znašala za dober liter več kot na našem testnem krogu. Najmanjšo porabo sta imela focus in C4, največjo audi A6. Čeprav smo z vsemi prevozili isto razdaljo, so potovalni računalniki zaznali precejšnja odstopanja. Povprečne hitrosti so segale od 49 do 62 kilometrov na uro, število prevoženih kilometrov pa se je razlikovalo tudi do pet kilometrov.

Ne spreglejte