Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Nedelja,
8. 11. 2015,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes-Benz Športni Avtomoto Terenski Avtomoto

Nedelja, 8. 11. 2015, 10.56

8 let

Napoved Mercedes-Benza: Slovenija v soncu, na Vranskem grmi

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mercedes-Benz je v centru varne vožnje na Vranskem ponovno predstavil obseg in doseg večinskega dela svoje prodajne palete. Ponovno za volanom odličnega športnika A 45 AMG.

Poenotenje Mercedesove abecede, AMG kratica vse skupaj začini z adrenalinom

Mercedes-Benz počasi končuje modelno ofenzivo izrednega obsega. Zaobjela je praktično vso paleto znamke, poudarila na novo pridobljeno tehnološko izbornost tudi pri dostopnejših modelih in poseben poudarek namenila športnoterenski ponudbi.

Da vse skupaj ne bi bilo preveč preprosto, so se pri Mercedesu pred dobrim letom odločili še za novo politiko poimenovanja svojih modelov. GLK, na primer, je postal GLC, ML po novem sliši na ime GLE (in ima tudi kupejevskega brata GLE coupe), GL je oziroma bo GLS, športni SLK pa bo SLC. Vse jasno?

Ne na cesto, ampak na jekleni poligon, v fitnes za avtomobilske alpiniste

Cestnemu delu, ki je karavano peljal na ogled okolice, nismo posvečali posebne pozornosti (večino modelov, če že ne tudi različic, smo namreč bežno ali celo temeljito že preizkusili), teorijo in prakso, povezano z uporabo tehnoloških prednosti, znamo že na pamet (tako se tudi spodobi, navsezadnje je to v našem poklicu pogoj za objektivno ocenjevanje posameznih sistemov), zato smo se osredotočili na vozniško najbolj dinamični del (vožnjo po poligonu) ter terenski preizkus zmogljivosti obeh alpinistov znamke – mercedesa G in mercedesa GLE.

Mercedesove posebne hitrostne enote visoke tehinke: AMG

O poligonskem delu pa: zabavno, pa čeprav ne dovolj hitro in na meji, ki je bila vsaj pri večini vozil postavljena precej visoko.

Četico so sestavljali AMG-izvedba karavanskega CLA, C 400, C 450 AMG oziroma po mojem mnenju odlična, manj zmogljiva alternativa "pravemu" AMG (šestvaljnik, 270 kilovatov, izvrstna vozna dinamika in bogat zvok), običajni CLA shooting brake in GLA 45 AMG oziroma tisti, od katerega sem zaradi pohvale njegovega spuščenega AMG brata, ki ga je kolega Jure Gregorčič pred kratkim preizkusil na dirkališču, pričakoval največ.

Ne spreglejte