SiolNET. Avtomoto Promet
1,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nesreča na Celovški cesti: avto se je obrnil na streho

1,29

termometer

Švica, avtocesta
Foto: Reuters

Malo po 19. uri sta na Celovški cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Eden od avtomobilov se je pri tem prevrnil, reševalci pa so štiri osebe prepeljali v bolnišnico, ena oseba naj bi bila huje ranjena.

Posredovali so ljubljanski gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev, posuli iztekle tekočine ter postavili prevrnjeno vozilo na kolesa, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Huda nesreča v Italiji, ki je za več ur zaprla tudi primorsko avtocesto

Dalja časa je bila zaprta tudi primorska avtocesta med Gabrkom in Fernetiči v smeri proti Italiji zaradi prometne nesreče v Italiji. Večje tovorno vozilo, to je prevažalo avtomobile, je po podatkih Primorskega dnevnika trčilo v tovornjak s cisterno, ki je vozil pred njim.

Trk vozil ni bil močan, je pa iz cisterne na cesto začelo uhajati gorivo. Po poročanju Primorskega dnevnika je bil avtocestni priključek zaprt zaradi pretakanja goriva v novo cisterno.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je obvoz za osebna vozila tako urejen prek Razdrtega ali prek Krasa proti Novi Gorici in naprej proti Italiji. Za tovorna vozila je obvoz urejen po vipavski hitri cesti proti Novi Gorici. Nastajajo daljši zastoji, izločajo tudi tovorna vozila.

Zastoji sicer še vedno nastajajo tudi na nekaterih drugih odsekih slovenskih avtocest. Na štajerski avtocesti je tako zastoj med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico sever proti Mariboru dolg poltretji kilometer. Zastoj tovornih vozil pa je na pomurski avtocesti pred Pincami proti Madžarski.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje in Gruškovje, še poroča prometnoinformacijski center.

Stanje na cestah:

Mejni prehodi:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin