Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
4. 7. 2018,
11.17

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

8

Natisni članek

policija Prometni radar

Sreda, 4. 7. 2018, 11.17

5 let, 9 mesecev

Policijski radar: lamborghini skozi Slovenijo z 260 km/h #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

8

prehitra voznika | Foto policija

Foto: policija

Policisti so s provido konec tedna ujeli voznika lamborghinija huracana in audija R8, ki sta na dolenjski avtocesti vozila s hitrostjo 260 kilometrov na uro.

Neuradna 'tekma' med cestninskima postajama Drnovo in Čatež

Na avtocesti zunaj naselja Drnovo so policisti opazili večjo skupino avtomobilov višjega cenovnega razreda. Dva voznika sta med seboj 'tekmovala' od cestninske postaje Drnovo do Čateža.

Policista sta s provido na razdalji 3,3 kilometra izmerila njuno povprečno hitrost 251 kilometrov na uro. Vmesne hitrosti so segale tudi nad 260 kilometrov na uro.

Provida je ujela še številne druge kršitve

Policisti so med nadzorom zaznali še številne druge kršitve. Na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro, kjer je hitrost omejena na 100 km/h, so vozniku motornega kolesa namerili hitrost 159 km/h. V bližini Trebnjega so pri vozniku audija A5 tujih registrskih oznak v predoru, kjer je hitrost omejena na 100 km/h, namerili kar 157 km/h. Za več kot polovico je omejitev hitrosti prekoračil tudi tuji voznik mercedesa razreda S, ki je prav tako skozi predor vozil s 159 km/h.

Prehitra lamborghini huracan (zgoraj) in audi R8 sta imela tuje registrske oznake. | Foto: policija Prehitra lamborghini huracan (zgoraj) in audi R8 sta imela tuje registrske oznake. Foto: policija

Po odstavnem pasu prehiteval s 170 km/h

Na primorskem kraku avtoceste so policisti ustavili voznika, ki je vozil s hitrostjo 170 km/h in prehiteval druga vozila kar po odstavnem pasu. Voznik BMW M5 pa se je odločil, da bo na odseku, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h, vozil s 190 km/h.

Prehitri in objestni tudi motoristi

V policijskih postopkih so se znašli tudi vozniki motornih koles. Kontrolirana sta bila dva motorista, ki sta z agresivno vožnjo, prehitevanjem v škarje, v ovinku in čez polno ločilno črto ogrožala sebe in druge prometne udeležence. Še enega motorista so policisti ustavili, ko je na cesti od Kozine proti Divači, kjer je hitrost omejena na 90 km/h, vozil s povprečno hitrostjo 153 km/h.

Ker je znašala prekoračitev hitrosti več kot 50 km/h nad omejitvijo, za kar je zagrožena globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, so mlademu vozniku kategorije A2 odvzeli vozniško dovoljenje, zato bo moral ponovno opravljati vozniški izpit.

Ne spreglejte