Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
21. 8. 2018,
10.50

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,54

9

Natisni članek

Prometni radar DARS avtocesta avtocesta promet promet

Torek, 21. 8. 2018, 10.50

5 let, 8 mesecev

Nov izjemno nevaren manever voznikov na slovenski avtocesti #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,54

9

Včeraj popoldne so nekateri vozniki, da bi se izognili stanju v koloni zaradi nesreče, ki se je zgodila na začetku gorenjske avtoceste, v nasprotni smeri zapeljali na priključek Podutik in zapustili avtocesto. Takšno početje je smrtno nevarno, opozarja Dars.

"Vozniki, ki so včeraj popoldne vozili v napačno smer na priključku Podutik pred predorom Šentvid, so ovirali delo gasilcev, ki so hiteli na kraj nesreče. Tako početje, tudi če se skrijemo za skupinsko odgovornost, je izjemno nevarno in lahko ogrozi življenja!" je na družbenem omrežju ob posnetku nespametnega početja voznikov opozoril Dars.

Avtomoto Neverjetno, kaj so počeli vozniki na primorski avtocesti #video

Pri tem dogodku gre za še enega v vrsti nevarnih manevrov voznikov na naših avtocestah. V preteklih dneh smo tako med drugim objavili posnetek voznikov, ki so zaradi toče vozila ustavljali kar pod nadvozi, ter romunskega voznika, ki je na primorski avtocesti vozil tik za reševalnim vozilom in se tako izognil zastoju.

Novinarka: Veronika Lavrenčič/Video: Planet TV


Avtomoto Kako je voznik BMW izkoristil "zavetrje" rešilca #video

Na avtocesti in hitri cesti je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. Globa za omenjeni prekršek je 300 evrov. Če pa voznik na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, vozi po smernem vozišču, ki je namenjeno za vožnjo vozil v nasprotni smeri, pa je predpisana globa najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, pravijo na policiji.

"Na podlagi videoposnetka lahko policija izjemoma začne postopek o prekršku, v katerem se ugotavlja vse okoliščine prekrška in verodostojnost dokazov. Sam posnetek lahko v morebitnem postopku pripomore k razjasnitvi okoliščin storitve prekrška. Prijavitelj prekrška ob uvedbi postopka sodeluje kot priča v postopku, saj je postopek uveden na podlagi njegove prijave oziroma videoposnetka in ne neposredne zaznave policistov," so še pojasnili.

Autobahn
Avtomoto Slovenec na nemški avtocesti lovil Nizozemca in se vanj večkrat zaletel

S Policijske uprave Ljubljana so medtem naknadno sporočili, da so jih včeraj ob 16.28 obvestili o kršitvah cestnoprometnih predpisov na omenjenem avtocestnem odseku, zaradi česar so na kraj dogodka poslali dodatno policijsko patruljo. Ker so policisti ob 16.41 sprostili promet na avtocesti, ob prihodu dodatne patrulje na kraj dogodka kršitev ni bilo več.

Kot pojasnjujejo, imajo ravnanja voznikov iz posnetka elemente naslednjih prekrškov:

  • neupoštevanje prometne signalizacije (talne označbe), za kar je predpisana globa 160 evrov,
  • nepravilna uporaba ceste, za kar je predpisana globa 120 evrov,
  • nepravilno izključevanje, za kar je predpisana globa 200 evrov.

Kot so dodali, policisti v konkretni zadevi še zbirajo obvestila, zoper kršitelje pa bodo, če bodo izpolnjeni pogoji iz določil zakona o prekrških, tudi ustrezno ukrepali.

Ne spreglejte