Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 6. 2021,
8.26

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

1

Natisni članek

ljubljanska obvoznica obnova promet promet

Sobota, 12. 6. 2021, 8.26

2 leti, 10 mesecev

Gneča na mejnih prehodih, na ljubljanski obvoznici danes začeli z deli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

1

obvoznica | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Na nekaterih cestah v smeri Hrvaške je danes promet zgoščen. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje je nastala kolona, dolga en kilometer in pol. Zastoji so prav tako nastali na mejnem prehodu Dragonja, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi začetka obnove severne ljubljanske obvoznice se z današnjim dnem v obe smeri vožnje zapirata prehitevalna pasova med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto. 

Na mejnem prehodu Podlehnik-Gruškovje je čakalna doba za osebna vozila za izstop iz države med eno in dvema urama, za tovorna vozila pa eno uro. Na prehodu Koper-Dragonja je za osebna vozila za izstop čakalna doba eno uro. Na mejnem prehodu Rogatec-Dobovec pa je čakalna doba za osebna vozila pol ure, je še zapisano.

Državljani Slovenije in ostalih članic EU lahko od danes vstopijo na Hrvaško brez omejitev, takoj ko se cepijo z drugim odmerkom cepiva proti covidu-19. Doslej so potniki za vstop na Hrvaško morali počakati najmanj 14 dni po drugem odmerku oziroma po prvem odmerku cepiva, če je od takrat minilo 22 dni.

Dvomesečna obnova na ljubljanski obvoznici

S postavitvijo prve faze delovne zapore se začenja dvomesečna obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto, so pojasnili na Darsu. Dela bodo potekala v času, ko je prometna obremenitev ljubljanske obvoznice v primerjavi s preostalim letom najnižja, obsegajo pa obnovo 1,3 kilometra cestišča na vsaki polovici hitre ceste ter vseh štirih navezovalnih krakov krožišča Tomačevo na H3.

Na samem krožišču Tomačevo pa dela ne bodo potekala.

zastoj obvoznica 13 junij
Novice Obnova severne ljubljanske obvoznice v štirih fazah do sredine avgusta

Dobre štiri milijone evrov vredna prenova

V prvi fazi delovne zapore, ki bo predvidoma potekala do 25. junija, bosta med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto v obe smeri vožnje zaprta prehitevalna pasova. Promet bo še vedno potekal po obeh polovicah hitre ceste, in sicer po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Za obnovo je bila na javnem razpisu izbrana ekonomsko najugodnejša ponudba izvajalca Mapri Proasfalt. Pogodbena vrednost znaša 4,29 milijona evrov brez DDV, rok izvedbe je 65 dni od uvedbe izvajalca v delo.

Ne spreglejte