Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2019,
15.30

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Natisni članek

Motorist PU Maribor Ptuj policija nesreča nesreča Hitrost Varnost

Sreda, 24. 4. 2019, 15.30

5 let

28-letni Ptujčan zaradi divjanja ostal brez vozniškega dovoljenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

policija radar | Voznik je bil veliko prehiter v križišču z regionalno cesto za Rače, saj je kljub zaradi dežja mokremu cestišču na odseku, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 142 kilometrov na uro. | Foto Klemen Korenjak

Voznik je bil veliko prehiter v križišču z regionalno cesto za Rače, saj je kljub zaradi dežja mokremu cestišču na odseku, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 142 kilometrov na uro.

Foto: Klemen Korenjak

Ptujska policista sta v torek pozno zvečer na kritičnem odseku ceste med Ptujem in Slovensko Bistrico izven naselja Šikole z ročnim laserskim merilnikom zalotila 28-letnega Ptujčana, ki je za kar enkrat prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost. Vozniku sta začasno odvzela vozniško dovoljenje ter zoper njega podala obdolžilni predlog.

Voznik je bil veliko prehiter v križišču z regionalno cesto za Rače, saj je kljub zaradi dežja mokremu cestišču na odseku, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 142 kilometrov na uro.

Na Policijski upravi Maribor so ob tem poudarili, da gre za kritični odsek ceste, na katerem je samo lani v prometnih nesrečah umrlo kar pet ljudi. Zato po njihovem mnenju ni odveč ponovno opozorilo voznikom, naj vozijo s primerno hitrostjo, saj policisti na opisanem odseku ves čas proaktivno izvajajo nadzor cestnega prometa.

Reševalci na motorjih
Novice Poleg motoristov se na ceste vračajo tudi reševalci na motorjih #video

V letu 2019 je bilo v prometnih nesrečah na območju PU Maribor udeleženih že 13 voznikov motornih koles. | Foto: Getty Images V letu 2019 je bilo v prometnih nesrečah na območju PU Maribor udeleženih že 13 voznikov motornih koles. Foto: Getty Images Do 28. aprila na območju PU Maribor poostren nadzor nad motoristi

"V času od 15. do vključno 28. 4. 2019 na območju Policijske uprave Maribor izvajamo poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil," so zapisali na PU Maribor.

Na območju celotne policijske uprave so v nedeljo, 21. 4. 2019, od 12. do 19. ure izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil na cestnih odsekih, kjer je problematika največja.

Pri izvajanju poostrenega nadzora so ugotovili 24 kršitev cestno prometnih predpisov. 18 kršiteljem so izrekli globo, tri so opozorili, zoper tri kršitelje pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policija slika
Novice V prometni nesreči umrl 63-letni motorist

Med kršitvami voznikov enoslednih motornih vozil smo pri petih voznikih ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola in v dveh primerih je koncentracija znašala nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

"Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo vozniku motornega kolesa na območju PP Podlehnik motorno kolo zaseženo, prav tako je bilo zoper voznika neregistriranega motorja na območju PP Rače odrejeno pridržanje, ker je s kršitvijo nadaljeval in vozil pod vplivom alkohola," so zapisali policisti.

Blagoslov motorjev
Novice Mirno Peč na Dolenjskem tudi letos zavzeli motoristi #video

V zadnjem tednu se je število motoristov na cestah bistveno povečalo. V dveh nesrečah sta umrla motorist in otrok, kolesar. | Foto: V zadnjem tednu se je število motoristov na cestah bistveno povečalo. V dveh nesrečah sta umrla motorist in otrok, kolesar. Letos na tem območju že 13 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi

V letu 2019 je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 13 voznikov motornih koles (v enakem obdobju leta 2018 jih je bilo šest), med katerimi so bili trije hudo telesno poškodovani (lani jih ni bilo) in osem lahko telesno poškodovanih (v enakem obdobju lani trije).

"V zadnjem tednu, predvsem pa ob koncu tedna in v času velikonočnih praznikov, se je zaradi ugodnih vremenskih razmer bistveno povečalo število udeležencev ranljivih kategorij v cestnem prometu, še zlasti voznikov enoslednih vozil. Posledično so se prometno-varnostne razmere na območju PU Maribor izrazito poslabšale, saj smo v navedenem obdobju obravnavali dve prometni nesreči s smrtnim izidom, ki so jih povzročili vozniki motornih koles," so zapisali policisti.

V eni nesreči je zaradi neprilagojene hitrosti umrl voznik motornega kolesa, v drugi nesreči pa je zaradi nepravilnega prehitevanja motorista umrl otrok kolesar.

Policija slika
Novice Desetletni kolesar v bolnišnici umrl zaradi poškodb v nesreči
Ne spreglejte