Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2019,
8.50

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

7

Natisni članek

prometna varnost blagoslov motoristi Mirna Peč

Ponedeljek, 22. 4. 2019, 8.50

5 let

Mirno Peč na Dolenjskem tudi letos zavzeli motoristi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

7

V Mirni Peči na Dolenjskem so na današnji praznični dan pripravili že 21. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot deset tisoč motoristov, letos pričakujejo podobno veliko udeležbo, je pred začetkom dogodka povedal predstavnik Motokluba Trebnje Leopold Pungerčar.

Reševalci na motorjih
Novice Poleg motoristov se na ceste vračajo tudi reševalci na motorjih #video

Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Leopolda Pungerčarja se je osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom začel po praznični maši.

Prireditev vsako leto obišče več kot deset tisoč motoristov

Na omenjeni prireditvi, ki poteka na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo, se bodo podobno kot v zadnjih letih tudi letos spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, harmonikarja Lojzeta Slaka in pesnika Toneta Pavčka, ter začrtali novo motoristično sezono. Za obiskovalce prireditve bodo omogočili vstop v nedavno odprti mirnopeški Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.

Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot deset tisoč motoristov, letos prav tako pričakujejo veliko udeležbo. | Foto: STA , Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot deset tisoč motoristov, letos prav tako pričakujejo veliko udeležbo. Foto: STA ,

Kot je poudaril Pungerčar, namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo s tem javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost. Ta je po njegovi oceni kljub temu, da se vsako leto izboljšuje, še vedno nezadostna.

Ne spreglejte