SiolNET. Novice Črna kronika
5,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Desetletni kolesar v bolnišnici umrl zaradi poškodb v nesreči

5,92

termometer

Policija slika | Fotografija je simbolična. | Foto: Ana Kovač
Fotografija je simbolična. Foto: Ana Kovač

Na regionalni cesti Trate–Lenart zunaj naselja Ledinek se je v ponedeljek okoli 16.15 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in otrok, ki je vozil kolo. 45-letni voznik motornega kolesa je med prehitevanjem s sprednjim delom motornega kolesa trčil v kolo desetletnega otroka, zaradi česar sta oba padla. Otrok se je huje poškodoval, kasneje je umrl v mariborski bolnišnici.

Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko sta voznik motornega kolesa in kolesar vozila iz smeri Trat proti Lenartu. Otrok je začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je začel prehitevati in pri tem s sprednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču.

Otrok ni uporabljal zaščitne čelade

Otrok med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Reševalci so po prejetem obvestilu aktivirali helikopter Slovenske vojske, ki je opravil prevoz poškodovanega otroka v mariborski klinični center, kjer so zdravniki ugotovili, da je bil hudo poškodovan. V mariborsko bolnišnico so z reševalnim vozilom odpeljali tudi voznika motornega kolesa, ki je bil lažje poškodovan.

Alkotest pokazal, da 45-letnik ni vozil pod vplivom alkohola

Voznik motornega kolesa je opravil tudi alkotest, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola. Okoli 22.28 so policisti prejeli informacije, da je otrok, ki je bil udeležen v nesreči, umrl. V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 1.150 evrov.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin