SiolNET. Avtomoto Novice
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zasegli več kot 180 avtov v vrednosti dveh milijonov evrov #foto

1,03

termometer

Zaseg avtomobilov
Med zaseženimi avtomobili je precej prestižnih znamk, skupna vrednost vseh vozil pa je presegla dva milijona evrov. Foto: Irski preiskovalni urad

Irski preiskovalni urad za premoženje je v operaciji Bagana zaradi kibernetskih prevar in pranja denarja zasegel več kot 170 avtomobilov v skupni vrednosti, višji od dveh milijonov evrov.

Irci so v preiskavi sodelovali z uradom za gospodarski kriminal britanske policije West Midlands, a kljub obsežni policijski akciji nobena stran ni želela razkriti več informacij. Šlo naj bi za dlje trajajočo preiskavo, ki je razkrila mednarodno kriminalno združbo. Do velike finančne koristi so prišli s številnimi goljufijami v Veliki Britaniji s pomočjo prodaje rabljenih avtomobilov v irskem okrožju Tipperary.

Aretirali štiri osebe, zamrznili premoženje in zasegli avtomobile

Preiskovalna urada sta sprva zasegla okoli 80 različnih avtomobilov, med njimi so številni prestižni Land Roverji, BMW-ji in Audiji. Hkrati so policisti zasegli še 21 tisoč evrov v gotovini in zamrznili vse finančne račune, na katerih je bilo več kot 200 tisoč evrov.

A to še ni vse. Britanski policisti so zasegli še dodatnih devetdeset avtomobilov in aretirali štiri osebe. Skupna vrednost vseh zaseženih vozil je presegla dva milijona evrov. Kot je poročala državna irska televizija RTE, so v podjetju z lažnimi podatki preusmerjali račune in s tem goljufali stranke, hkrati pa so avtomobile iz Velike Britanije uvozili na Irsko, jih tam prek podjetja prodali in nezakonito pridobljen denar oprali.

Zaseg avtomobilov Foto: Irski preiskovalni urad

Zaseg avtomobilov Foto: Irski preiskovalni urad

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin