Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
12.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

avtocesta avtocesta

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 12.44

7 let, 12 mesecev

Zaradi obnovitvenih del prihodnja dva meseca po štajerki le po dveh pasovih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Spomladi se začnejo izvajati različna obnovitvena in vzdrževalna dela na avtocestah. V torek se tako začnejo dela na štajerski avtocesti, ki ob primorski velja za prometno najbolj obremenjeno.

V Družbi za avtoceste (Dars) si v času del prizadevajo zagotoviti čim večjo pretočnost prometa.

Priključek Šempeter do konca maja zaprt Dars bo na 3,46 kilometra dolgem odseku med Arjo vasjo in Šentrupertom v obeh smereh obnavljala vozišče in priključek Šempeter. Dela bodo trajala do konca maja.

V okviru del na odseku Arja vas - Šentrupert bodo med drugim izvedli lokalne sanacije, nadgradili vozišče, uredili bankine in na novo izvedli talne označbe. V času del bo promet potekal po dveh pasovih v eno smer in enem pasu v drugo, število voznih pasov pa bodo prilagajali glede na smer povečanega prometa. Priključek Šempeter bo v času del zaprt, obvoz bo urejen prek priključka Šentrupert.

Predvidoma 13. aprila bo Dars na odseku Celje zahod - Arja vas v smeri Ljubljane začel gradnjo protihrupnih ograj. Tudi ta dela bodo potekala do konca maja. Zaprt bo odstavni pas in del voznega pasu, promet pa bo potekal po dveh zoženih pasovih.

Gradnja protihrupnih ograj na odseku Dramlje - Celje medtem še poteka in bo končana oktobra.

Nadaljevanje del tudi na primorki Po velikonočnih praznikih se bodo medtem nadaljevala dela tudi na primorski avtocesti, kjer poteka preureditev elektrostrojne opreme in odprava napak pred iztekom garancijske dobe v predoru Kastelec. Dela potekajo pod popolno zaporo avtoceste v smeri Ljubljane z urejenim obvozom po vzporedni državni cesti med priključkom Kastelec in Kozina, in sicer med tednom med 20. in 5. uro ter vsak konec tedna med petkom zvečer in ponedeljkom zjutraj. Dela bodo končana predvidoma do 24. aprila.

Na odseku Brezovica - Vrhnika sicer ob rednih vzdrževalnih delih poteka tudi izgradnja protihrupne ograje. Dela bodo končana junija, v času del pa je zaprt odstavni pas.

Ne spreglejte