SiolNET. Avtomoto Novice
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Poškodba na gradbišču tovarne Tesla Motors

Zaradi nesreče pri gradnji tovarne Tesle bo Velenjčan prejel pol milijona evrov

2,33

termometer

Fenomen Tesla Motors
Foto: Reuters

Velenjčan Gregor Lešnik, ki se je lani poleti huje poškodoval na gradbišču nove tovarne Tesla v Kaliforniji, bo prejel 498 tisoč evrov odškodnine.

Ugledni ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Motors je za gradnjo visokotehnološke lakirnice najel nemško podjetje Eisenmann, to pa je imelo slovenskega podizvajalca, završko podjetje ISM Vuzem. Evropski podjetji sta v ZDA napotili okrog 140 delavcev, predvsem iz Slovenije in Hrvaške.

Med njimi je bil tudi 42-letni Lešnik, ki si je med delom pri padcu s strehe zlomil rebra in noge, strgal kolenske vezi ter utrpel pretres možganov. V strahu pred pravnimi zapleti zaradi vize, namestitve in delovnih pogojev naj bi ISM Vuzem po tednu dni hospitalizacije Lešnikovim zdravnikom zatrdil, da se želi Lešnik - ta ne govori angleško - vrniti v Slovenijo, kjer naj bi nadaljeval zdravljenje. Lešniku naj bi dejal, da ne more najeti svojega odvetnika, da mora zapustiti bolnišnico in da mu podjetje ne bo plačalo zdravljenja. A Lešnik se je odločil ostati v ZDA in tam najel odvetnika.

Tožbo je vložil zoper podjetja Tesla Motors, Eisenmann in ISM Vuzem. Po poročanju ameriškega časnika East Bay Times še ni znano, katero od vpletenih podjetij bo odškodnino plačalo. 

Lešnik bo po poročanju spletne strani časnika prejel 400 tisoč dolarjev (363 tisoč evrov) za končanje civilne tožbe in 150 tisoč dolarjev (136 tisoč evrov) za poplačilo prejemkov, ki so mu jih bili izvajalci dolžni za delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin