SiolNET. Avtomoto Novice
1,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za to početje bodo plačali astronomsko kazen

1,52

termometer

Diesel Brothers
Foto: dieselsellerz.com

Tako imenovani Diesel Brothers, ki v ZDA predelujejo velike poltovornjake in imajo svojo znano televizijsko oddajo, so zaradi kršenja okoljevarstvenih zakonov dobili več kot 800 tisoč dolarjev globe.

The Diesel Brothers je televizijski resničnostni šov, ki spremlja življenje treh Američanov. Ti med drugim tudi predelujejo in prodajajo velike poltovornjake, ki jih naredijo še večje, glasnejše in načrtno poudarijo črn dim iz izpušnih cevi.

Odstranjena varovala proti izpustom

Eno njihovih vozil so kupili tudi predstavniki združenja za čisti zrak v zvezni državi Utah. Ko so testirali vozilo, ki so mu pred tem pri Diesel Brothers odstranili številne pripomočke za krotenje izpustov, so bili rezultati zelo nazorni. Vozilo je imelo po predelavi 36-krat večje izpuste in 21-krat večji delež trdnih delcev.

Sodišče v Utahu je družbi zdaj naložilo visoko finančno kazen. Pri tem se je sodnik skliceval na dejstva, da so Diesel Brothers s tem početjem pridobivali ekonomsko korist in da so bili kot televizijski zvezdniki (pred oddajo na Discoveryju so postali znani prek družbenih omrežij in YouTuba) tudi slab zgled.

Več kot 800 tisoč dolarjev kazni

Trojica bo morala ZDA plačati 761.451 dolarjev, ob tem pa okrožju Davis dodatnih 90 tisoč dolarjev. Grozijo jim tudi plačila sodnih stroškov, ki bi lahko celo presegla milijon dolarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin