Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 6. 2020,
7.28

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Natisni članek

vila dirkališče

Torek, 2. 6. 2020, 7.28

3 leta, 10 mesecev

Za hišo ob dirkaški stezi je odštel kar tri miljone evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Kalifornija je znana po najdražjih nepremičninah v ZDA, kjer so cene prestižnih vil med najvišimi v državi. Dolina Coachella je meka za bogate, ki veliko časa preživijo na dirkališču Thermal Club. Neposredno ob njem so zgradili precej razkošnih hiš, nekatere med njimi pa so zgrajene tik ob dirkaški stezi. Ena izmed njih se je te dni prodala za 3,25 milijona dolarjev (2,9 milijona evrov).

Dirkališče Thermal Club so zgradili leta 2011 in ga z drznimi poslovnimi načrti v zadnjih letih močno razširili. Celoten kompleks se danes razteza na 1,7 kvadratnega kilometra, del dirkališča pa je tudi več kot 268 domov. Nekateri izmed njih so zgrajeni povsem ob dirkaški stezi, glavni balkon pa je od steze oddaljen le nekaj deset metrov.

Pogled na dirkališče ni poceni

Hiša na dirkališču obsega ogromnih 1.144 kvadratnih metrov in ima v kleti zgrajeno dvonadstropno garažo, kjer je prostora za štirideset avtomobilov. V vsakem nadstropju sta že vgrajeni dve avtomobilski dvigali, zato lahko lastnik popravila ali nadgradnje na svojih športnih avtomobilih izvaja kar v svoji hiši. Ker je uvoz na dirkališče le nekaj sto metrov stran, se lahko izboljšave na vozilu tudi preizkusi takoj in lastniku te prekrasne hiše ni treba organizirati posebnega prevoza z avtovleko.

Hiša s petimi spalnicami, osmimi kopalnicami, skoraj sto kvadratov veliko osrednjo dnevno sobo in telovadnico gleda na 1,9 kilometra dolgo dirkališče z desetimi zavoji. Vstop na dirkališče imajo le lastniki hiš ali stanovanj, zunanji obiskovalci pa na dirkališče ne morejo, tudi, če so pripravljeni plačati za vstop.

Tako so okoli dirkališča zgrajene razkošne vile, ki so zelo priljubljena izbira ljubiteljev dirkanja. Eden izmed lastnikov ima v svoji garaži parkiranih kar 87 različnih avtomobilov. | Foto: Thermal Club Tako so okoli dirkališča zgrajene razkošne vile, ki so zelo priljubljena izbira ljubiteljev dirkanja. Eden izmed lastnikov ima v svoji garaži parkiranih kar 87 različnih avtomobilov. Foto: Thermal Club

Novopečeni lastnik si bo lahko kar iz dnevne sobe ogledoval dogajanje na dirkališču Thermal Club. | Foto: Thermal Club Novopečeni lastnik si bo lahko kar iz dnevne sobe ogledoval dogajanje na dirkališču Thermal Club. Foto: Thermal Club

Ne spreglejte