Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
15.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

DARS raziskava

Petek, 12. 7. 2013, 15.06

8 let

Voznikom so najpomembnejše splužene ceste in razumljivost signalizacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Merjenje zadovoljstva voznikov, ki uporabljajo avtocesto vsaj nekajkrat mesečno, je družba DARS, d. d., opravila tudi letos. Najbolj zadovoljni s spluženimi cestami in razumljivostjo signalizacije.

Zadnje merjenje meseca aprila, ki so ga opravili po koncu zimske službe, je pokazalo, da so najpomembnejši dejavniki zadovoljstva splužene ceste ter razumljivost prometne signalizacije ob izvajanju del na avtocestnem sistemu, voznikom pa se zdi najmanj pomembna gostinska dejavnost ob avtocestah.

Prav tako je zadnje merjenje pokazalo, da so pogosti uporabniki slovenskih avtocest v povprečju nekoliko bolj zadovoljni kot v predhodni primerljivi meritvi.

Ta je bila opravljena decembra 2011. Zadovoljstvo je v povprečju naraslo za 3,1 odstotka. Trend rasti je tako še vedno pozitiven. V zvezi z zadovoljstvom s posameznimi avtocestnimi kraki je zadovoljstvo v povprečju celo zraslo, in sicer to velja za vse krake. Najbolj se je ta odstotek dvignil med uporabniki ljubljanske obvoznice (za 5,2 odstotka) in v najmanjši meri med uporabniki primorske in dolenjske avtoceste (za 1,9 odstotka).

Merili so tudi zadovoljstvo z nadzorom nad plačilom cestnine (primerjava z decembrom 2011), ki je poraslo za devet odstotkov, in številom bencinskih servisov (zadovoljstvo večje za osem odstotkov). Zadovoljstvo pa je največji upad utrpelo zaradi preventivnega posipavanja cestišč (upad za tri odstotke) in pluženja (za dva odstotka).

Če sklenemo, je raziskava pokazala, da je povprečje zadovoljstva zadnjih šestih merjenj v povprečju naraslo za štiri odstotke.

Zanimiv je še podatek, da je največji odklon med pričakovanji in izpolnitvijo teh pričakovanj pri rednem vzdrževanju avtocest in signalizacij (delo na cesti).

Ne spreglejte