SiolNET. Avtomoto Novice
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vozniki, pozor, začetek obsežnejših del na gorenjski avtocesti

0,48

termometer

Asfaltiranje
Fotografija je simbolična. Foto: STA

Dars bo po lanski preplastitvi vozišča gorenjske avtoceste med priključkoma Kranj zahod in Brezje proti Jesenicam danes začel še preplastitev drugega dela avtoceste na tem odseku. Dela naj bi trajala največ dva meseca, promet pa bo v tem času potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Dvomesečna dela obsegajo preplastitev 9,6 kilometra vozišča avtoceste med omenjenima priključkoma proti Ljubljani ter izvoznega in uvoznega kraka priključka Naklo v tej smeri. Preplastitev je po pojasnilih Darsa potrebna zaradi povečanja prometne varnosti in podaljšanja življenjske dobe obstoječe voziščne konstrukcije, piše STA.

Dela bosta izvedla Gorenjska gradbena družba in slovenska podružnica avstrijskega Strabaga, pogodbena vrednost investicije pa je 5,1 milijona evrov z DDV. Rok izvedbe je 60 dni od uvedbe izvajalca v delo.

Promet po sistemu 2+1+1

Promet bo med obnovitvenimi deli na območju delovišča urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2+1+1. To pomeni, da bosta na smernem vozišču proti Jesenicam vseskozi dva pasova, en pas pa bo namenjen vožnji proti Ljubljani in bo od drugih dveh ločen z nizko betonsko varnostno ograjo. Še en pas proti prestolnici bo urejen po drugi strani avtoceste, torej po smernem vozišču proti Ljubljani.

Na Darsu za čas začasne prometne ureditve uporabnike opozarjajo, naj spremljajo prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstijo na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bodo več mogli menjati, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin