Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
18. 10. 2017,
9.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Natisni članek

električni avtomobili Polestar

Sreda, 18. 10. 2017, 9.12

6 let, 6 mesecev

Volvo z novo generacijo znamke Polestar: električne avte bodo oddajali in ne prodajali

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58
polestar 1 | Foto Polestar

Foto: Polestar

Volvo predstavlja prvi konkretni model prenovljene znamke Polestar, ki se bo  od športnih bencinskih prestavila k razvoju električnih vozil. Vozniki bodo avtomobile najemali in ne kupili.

Oblikovna podobnost z vozili Volva je očitna. | Foto: Polestar Oblikovna podobnost z vozili Volva je očitna. Foto: Polestar Volvo je svojo nekoč športno znamko preoblikoval v notranjo znamko delno in polno elektrificiranih avtomobilov. Polestar bo tako na Kitajskem izdeloval elektrificirane avtomobile za globalne trge. Koncept polestar 1 je visokozmogljiv priključni hibrid, ki bo imel sistemsko moč 600 »konjev« in ga bo mogoče do 150 kilometrov voziti zgolj na električno energijo.

Sledita še povsem električna polestar 1 in 2: prvi bo limuzina, drugi SUV

Serijski polestar 1 bo na ceste zapeljal leta 2019, namenjen pa bo predvsem promociji in prepoznavnosti nove ere Polestarjeve znamke. Izdelovali ga bodo v maloserijskem obsegu, kar pomeni največ 500 izdelanih vozi letno. Konec leta 2019 bo sledila še povsem električna limuzina polestar 2, za njim pa nato še električni športni terenec polestar 3. S tema dvema avtomobiloma želi Polestar nudi odgovor Tesli in BMW-jevi podznamki i.  

Polestar želi nuditi odgovor znamkam kot sta Tesla in BMW-jeva serija i. | Foto: Polestar Polestar želi nuditi odgovor znamkam kot sta Tesla in BMW-jeva serija i. Foto: Polestar

Volvo in njihov lastnik Geely Holding bosta v nadaljnji razvoj znamke Polestar vložila 640 milijonov evrov. Polestar bo deloval pod okriljem Volva, njihovi napovedani avtomobili pa si bodo z volvi tudi delili številne elemente modularne platforme SPA. Volvo jo je uporabil za modele kot so novi XC90, S90 in tudi XC60.

Novost: Avto bodo kupci najeli in ne kupili

Volvo pa z znamko Polestar poleg elektrifikacije prinaša še povsem nov pristop k lastništvu vozila. Novega polestarja 1 namreč ne bodo prodajali, temveč le najemali. Za določen mesečni znesek bodo dobili dostavo vozila, vzdrževanje, zavarovanje in možnost najema drugih vozil znamk Polestar in Volvo. Po dveh ali treh letih bodo pri Polestarju avto vzeli nazaj, vozniku pa omogočili najem drugega vozila. Kupci bodo lahko avtomobil kupili oziroma najeli prek interneta. Za stik v živo z avtomobili bo Polestar bo celem svetu odprl 90 studiev, prvega med njimi v prvem četrtletju 2019.

Ne spreglejte