Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2016,
13.45

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Volvo Slovenija

Natisni članek

advertorial Slovenija Volvo

Torek, 1. 3. 2016, 13.45

2 meseca

Volvo V60 Cross Country: Križemkražem po pokrajini

Vsebino omogoča Volvo Slovenija

Švedska avtomobilska znamka Volvo razvaja tudi Slovence. Volvo V60 Cross Country pa se dobro počuti tudi v naših gozdovih in cestah.

Skandinavci znajo živeti z naravo. Zime so tam na severu bolj ledene kot kjerkoli drugje. Pa nič zato. So se že zdavnaj navadili. Ne le da jih ne zebe, včasih se celo zdi, da uživajo v mrazu. Življenje so si že zdavnaj prilagodili tako, da jim niti najbolj trdovratne razmere ne morejo do živega. Takšni so že od vikinških časov.

Vse, česar se lotijo, je kakovostno izdelano, lepo oblikovano in trajno ...

Takšni so tudi avtomobili, narejeni na Švedskem. Zasnovani so za najbolj zahtevne uporabnike. Za takšne, ki se ne vozijo le po gladkem asfaltu, temveč jih pogosto zanese na sneg, led, makadam, tudi v blato, na gozdne in gorske kolovoze ...

Cross Country, križarjenje po pokrajini, sta dve besedi, ki sta pravzaprav sinonim za vse to. Tudi ko je avtomobil izpostavljen najhujšim preizkušnjam, ohranja svojo zanesljivost in varnost. Pripelje nas do izhodišča prekrasne treking poti, do začetka pravljične stezice, po kateri se bomo spustili z gorskim kolesom, do reke, v katero se bomo vrgli s kajakom, pozimi pa nas zapelje vse do roba smučarske strmine ali alpinistične stene ...

In ne glede na to, po kako zahtevnem terenu ga priganjamo, nikoli ne neha skrbeti na nas. Ker je pač zasnovan tako, da življenje poenostavlja in olepšuje.

Kot v varnem objemu

Da smo na varnem, skrbijo številni najsodobnejši varnostni sistemi, ki nosijo skupno oznako InteliSafe. Pameten in varen hkrati. Tudi Volvo V60 Cross Country s pomočjo posebnih senzorjev neprenehoma odčitava svojo okolico. Je prvinski kot žival, ki je nenehno na preži, da je kdo ne ogrozi. Pospešuje in zavira samodejno, po potrebi tudi ustavi vozilo.

Poskrbi, da mu na mehki podlagi ne zmanjka opore, ohranja primerno hitrost, varuje v primeru utrujenosti ... In ja, misli tudi na druge ljudi, zato je opremljen celo s posebno zračno blazino za pešce, ki je nameščena na njegovi zunanjosti.

Medtem ko okoli njega piha, poka in se praši, v njegovi potniški kabini vladata mir in spokojnost. Tam notri se počutiš kot v švedski dnevni sobi, kjer se severnjaški minimalizem prepleta z ergonomijo in funkcionalnostjo.

Eleganten robustnež

Volvo V60 Cross Country je unikatna kombinacija robustnosti in elegance. Z izjemno prefinjenostjo preklaplja med kultiviranostjo in močjo.

Pravzaprav je utelešenje pristopa, s katerim Volvo že skoraj stoletje postavlja varnostne standarde. Je naslednje poglavje knjige, ki je v svet avtomobilizma že pred več kot pol stoletja poslala tritočkovni varnostni pas, laminirano vetrobransko steklo in še marsikaj.

Vse to so vmesne postaje do uresničitve vizije, da bodo avtomobili znamke Volvo do leta 2020 tako varni, da se v njih ne bo nihče resno poškodoval ali izgubil življenja.

Ne spreglejte