Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
4. 3. 2017,
4.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Natisni članek

Volkswagen Avtosalon Ženeva 2017

Sobota, 4. 3. 2017, 4.01

6 let, 6 mesecev

Volkswagen tiguan allspace: kakšno nadgradnjo prinaša njegova evropska različica?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Volkswagen tiguan allspace Evropa | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen bo podaljšanega športnega terenca tiguana, ki mu lahko v zadek namestimo dodatna dva sedeža, letos ponudil tudi v Evropi. Allspace bo v Nemčiji od klasičnega dražji za dobre tri tisočake.

V primerjavi s klasičnim tiguanom je allspace daljši za 21,5 centimetra in ima 10,9 centimetra daljšo medosno razdaljo. | Foto: Volkswagen V primerjavi s klasičnim tiguanom je allspace daljši za 21,5 centimetra in ima 10,9 centimetra daljšo medosno razdaljo. Foto: Volkswagen Vmesni model med tiguanom in touaregom

Volkswagen je novo različico tiguana allspace že predstavil v ZDA, prihodnji teden pa bodo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkrili še njegovo evropsko različico. Ta bo dopolnila in nadgradila ponudbo tiguana, ki velja za najbolje prodajani nemški SUV. Kar pol milijona voznikov se odloči zanj vsako leto. Različica allspace bo zapolnila vrzel med klasičnim tiguanom druge generacije, ki je na ceste zapeljal lani, in modelom touareg, razred večjim športnim terencem.

Prtljažnik je velik, v njem prostor tudi za dva dodatna sedeža

V primerjavi s klasičnim tiguanom je allspace daljši za 21,5 centimetra in ima 10,9 centimetra daljšo medosno razdaljo. Zaradi tega imajo potniki na srednjih sedežih zdaj več prostora za noge.

Prtljažnik ima 760 litrov osnovne prostornine, ki pa jo je mogoče povečati vse do 1.920 litrov. V zadek avtomobila je mogoče ob doplačilu namestiti tudi dva dodatna sedeža. Ko ju ne potrebujemo, ju je mogoče zložiti v dno prtljažnika. V sedemsedežni konfiguraciji ima avtomobil do naslonjal sedežev 230 litrov prostornine prtljažnika. Srednji sedeži imajo dodatno še 18 centimetrov vzdolžnega pomika.

Pri Volkswagnu obljubljajo spodobno veliko prostora tudi za potnika na šestem in sedmem sedežu. | Foto: Volkswagen Pri Volkswagnu obljubljajo spodobno veliko prostora tudi za potnika na šestem in sedmem sedežu. Foto: Volkswagen

Volkswagen tiguan allspace Evropa | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Podaljšani tiguan bo bolje opremljen

Različica allspace bo imela v paketih opreme vključenih več dodatkov, od žarometov LED, serijskih strešnih nosilcev do pametnega ključa. Na voljo bo tudi nov infozabavni sistem z 9,2-palčnim zaslonom, ki ga je mogoče upravljati s kretnjami rok.

Tiguani allspace bodo na voljo z dvo- in štirikolesnim pogonom. Moč motorjev bo segala od 110 do 176 kilovatov. Tako kot pri klasični različici bo tudi tiguan allspace lahko dobil dodaten izrazitejši paket za vožnjo zunaj urejenih cestišč.

Različica allspace dražja za dobre tri tisočake?

Cene za novega tiguana allspace v Sloveniji še niso znane, v Nemčiji pa se bodo začele pri okrog 30 tisoč evrih. Trenutno znaša cena osnovnega tiguana v Nemčiji 26.575 evrov. Podaljšani tiguan bo torej dražji za dobre tri tisočake. Prodaja avtomobila se bo v Evropi začela jeseni.

Ne spreglejte