Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
10. 11. 2015,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Volkswagen

Torek, 10. 11. 2015, 9.01

8 let

Volkswagen se bo v ZDA strankam oddolžil s tisočakom, bo to dovolj?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Volkswagen bo lastnikom vozil s spornim dizelskim motorjem v ZDA podaril dve kartici ugodnosti s skupnim dobroimetjem tisoč dolarjev oziroma dobrih 900 evrov.

Za popravo škode bodo Američanom namenili tisočaka

Kot smo pisali včeraj, bo marketinški oddelek Volkswagna v ZDA vsem lastnikom vozil z dizelskimi motorji, ki vsebujejo sporno programsko opremo za prirejanje rezultatov izpustov škodljivih plinov, podaril kartici ugodnosti. Volkswagen ZDA je zdaj potrdil sistem subvencij, s katerimi želijo po njihovih besedah popraviti nastali položaj in utrditi bazo kupcev. Američani bodo od Volkswagna dobili dve kartici, ki bosta skupno vredni tisoč ameriških dolarjev oziroma dobrih 900 evrov.

Polovico zneska bodo lahko Američani zapravili tudi v trgovinah

Prva kartica bo debetna predplačniška kartica VISA, ki jo bodo lahko unovčili na vseh prodajnih mestih, ki podpirajo ta tip kartice, drugo polovico zneska pa bodo kot dobroimetje lahko uporabili v enem izmed Volkswagnovih prodajno-servisnih pooblaščenih servisov. Poleg obeh kartic bo voznikom pripadla še brezplačna triletna asistenca na cesti.

Kartice ne veljajo za lastnike zgolj domnevno spornih trilitrskih motorjev V6, niso prenosljive in jih ni mogoče prodati.

Volkswagen ima v ZDA približno 400 tisoč vozil s spornim dvolitrskim motorjem, Audi pa naj bi za lastna vozila s podobnim sistemom subvencij začel sredi novembra.

V Evropi obljubili le plačilo morebitnega dodatnega davka na motorna vozila

Sistem nagrajevanja je za zdaj zgolj v okviru ameriškega uvoznika nemške znamke, Volkswagen uradno o tovrstnih subvencijah v Evropi še ni objavil nikakršnih podrobnosti oziroma načrtov.

Nemci so evropskim voznikom za zdaj obljubili le plačilo morebitnega dodatnega davka na motorna vozila pri avtomobilih z ugotovljenim napačnim rezultatom izpusta CO2.

Ne spreglejte