Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
27. 8. 2021,
20.47

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

7

Natisni članek

vegetarijansko veganska prehrana Volkswagen

Petek, 27. 8. 2021, 20.47

2 leti, 8 mesecev

Konec za Volkswagnov “currywurst”

Volkswagen končal s svojim najštevilčnejšim produktom

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

7

Volkswagen tovarna | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Pri Volkswagnu so prenehali izdelovati lastne klobasice, ki so jih za potrebe restavracij v tovarnah izdelali več kot avtomobilov. Skrbi jih zdravstveno stanje zaposlenih, s tem kažejo tudi na neposredni vpliv potreb po govejem mestu in toplogrednih izpustih.

Dnevno so jih izdelali od 18 do celo 20 tisoč. To je pomenilo več kot 1.100 ton klobasic letno. | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Dnevno so jih izdelali od 18 do celo 20 tisoč. To je pomenilo več kot 1.100 ton klobasic letno. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Pred dnevi so se pri Volkswagnu odločili, da iz svojih kantin v tovarnah umaknejo lastne klobasice. Zamenjali jih bodo z veganskimi in vegeterijanskimi nadomestili. S tem želijo poskrbeti za boljše zdravstveno stanje zaposlenih, obenem se Volkswagen kot največji proizvajalec avtomobilov v Evropi odmika od porabe industrijsko pridelanega mesa.

Medtem ko celoten promet zakrivi okrog 27 odstotkov vseh topologrednih plinov, ki izvirajo neposredno od vpliva ljudi, živinoreja doda 15 odstotkov izpustov. To so štiri leta stari podatki Združenih narodov.

Volkswagen je začel lastne klobasice izdelovati leta 1973 in to prav v Wolfsburgu. Dnevno so jih izdelali okrog 18 tisoč, torej več kot osebnih avtomobilov.

Od zdaj le še rastlinski “currywurst”

Samo v osrednji tovarni v Wolfsburgu morajo vsak dan postreči 60 tisoč zaposlenim. Mesne sestavine bodo zamenjali z nadomestki na rastlinski osnovi. Tako so v skupno 48 Volkswagnovih kantinah že začeli streči tako rastlinski “currywurst”.

“Prehrana v naših restavracijah je zelo pomembna tudi zame osebno. Do danes smo preizkusili 400 novih receptov. Uvajamo manj mesa, več zelenjave in boljše sestavine. To je velik korak naprej. Dobra prehrana je pomembna in je ključna za zdravje, dobro razpoloženje in taki zaposleni so tudi bolj produktivni,” je odločitev pojasnil predsednik Volkswagna Herbert Diess.

Ne spreglejte