Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
15. 6. 2023,
6.34

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

volkswagen tiguan Volkswagen

Četrtek, 15. 6. 2023, 6.34

10 mesecev, 3 tedne

Volkswagen tiguan

Volkswagen: kmalu novi tiguan, znani prvi podatki #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Volkswagen tiguan | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen s prvimi fotografijami napoveduje tretjo generacijo športnega terenca tiguan, ki na ceste prihaja v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Volkswagen bo novega tiguana podaljšal za 3,2 centimetra, tako da bo eden najbolj priljubljenih modelov iz Wolfsburga dolg 4,55 metra. Višji bo za slab centimeter, širina in medosna razdalja pa bosta v primerjavi z obstoječim modelom ostali nespremenjeni. Volkswagen bo tiguana tretje generacije v celoti razkril v drugi polovici leta, v prvem četrtletju 2024 pa športni terenci že prihajajo na ceste.

Oblikovno bo nova generacija tiguana nekoliko bolj zaobljena in s tem povezana z električnim modelom ID.4. Avtomobil, ki na novo generacijo čaka sedem let, bo nastal na platformi MQB evo.

Volkswagen tiguan | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Več prostora in udobja tudi za potnike

Nemci obljubljajo tudi več praktičnosti, saj so prostornino prtljažnika povečali za 33 litrov na skupno 648 litrov. Nekoliko so povečali tudi prostor nad glavo potnikov.

Tako kot v prenovljenem touaregu bo imel tudi tiguan matrične žaromete LED, na zadku pa svetlobno linijo prek celotne širine vozila.

Notranjost vozila še ni razkrita, v njej pa bo zaslon, velik do 15 palcev. Največji zaslon bo enak tistemu v novem ID.7. Izboljšali bodo tudi projicirni sistem na vetrobransko steklo. Več podrobnosti bo znanih po popolnem razkritju vozila.

Namesto tiguana allspace novi model tayron?

Takrat bo tudi znano, s kakšnimi motorji bo tiguan na voljo. Pri Volkswagnu so potrdili, da bodo v ponudbi tako bencinski kot dizelski motorji, enako pa tudi priključnohibridni pogon.

Za zdaj še ni znano, ali bo Volkswagen še najprej ponujal tudi tiguana allspace s podaljšano medosno razdaljo in sedmimi sedeži. Neuradno naj bi v Evropo pripeljali tudi novo generacijo modela tayron, ki ga poznamo iz Kitajske in bi bil Volkswagnova različica škode kodiaq.

Ne spreglejte