Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2019,
6.18

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Natisni članek

Kia

Četrtek, 16. 5. 2019, 6.18

4 leta, 11 mesecev

Novo v Sloveniji: kia ceed proceed

V Sloveniji tudi najbolj prestižna izvedba kie ceed

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Kia proceed shooting brake | Z boka Proceed je postavljen na enako dolgem 265-centimetrskem medosju kot preostali ceedi, je pa malenkost daljši (5 mm) in precej nižji (43 mm). | Foto Kia

Z boka Proceed je postavljen na enako dolgem 265-centimetrskem medosju kot preostali ceedi, je pa malenkost daljši (5 mm) in precej nižji (43 mm).

Foto: Kia

Kia je v Slovenijo pripeljala novega ceeda z atraktivno karoserijsko različico shooting brake. Proceed ima s karavanskim ceedom opazno dodatno vrednost in predstavlja najbolj prestižno izvedbo modela.

Vsestranski tourer v sebi združuje atraktivno zunanjost in notranjost z družinsko uporabnostjo. Strategija Kie glede novega privlačno oblikovanega proceeda na slovenskem tržišču in v Evropi ni toliko usmerjena v število prodanih vozil kot v povečanje ugleda znamke.

Uspešno združene lastnosti kupeja in karavana

Z lepo zaobljeno spuščajočo linijo ostrešja so v proceedu uspešno združene športne lastnosti trivratnega kupeja in prostornega karavana. Od tega je proceed celo 5 milimetrov daljši, vendar občutno nižji (43 mm) in postavljen centimeter bližje k tlom. Volumen osnovnega prtljažnega prostora (594 l) je še vedno izdaten, skrčil se je le 31 litrov, pri položenih sedežih (1.545 l) pa je razlika večja zaradi padajočega ostrešja (149 l).

V treh bencinskih motorjih najbolj tiho rezgeta 120 "konj" v litrskem trivaljniku, ki je povezan s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom kot edino možnostjo. Glasneje se oglaša 140 "konj" v 1353-kubičnem tisočaka dražjem štirivaljniku z enakim menjalnikom in še 1.500 več v primeru DCT. Z 204 konji je 1.6 T-GDi polnokrvni dirkač, ki cenovno naraste zaradi moči in višje stopnje opreme. Pri Kiji pripisujejo največ 15-odstotni prodajni delež dizelskemu 100-kilovatnem motorju 1.6 CRDi.

Tudi Kia je izbrala vedno bolj priljubljeno rdečo povezavo med lučmi in poudarjena difuzorja. | Foto: Kia Tudi Kia je izbrala vedno bolj priljubljeno rdečo povezavo med lučmi in poudarjena difuzorja. Foto: Kia

Notranjost proceeda GT je usnjena, rdeče prešita. Sedeži so tudi zadaj ogrevani, sprednja dva nastavljiva tudi po višini, voznikov s spominsko funkcijo. | Foto: Kia Notranjost proceeda GT je usnjena, rdeče prešita. Sedeži so tudi zadaj ogrevani, sprednja dva nastavljiva tudi po višini, voznikov s spominsko funkcijo. Foto: Kia

GT-line in GT

Shooting brake je na voljo samo v dveh stopnjah opreme, to sta bogati GT-line in športno prestižni GT. Dražji GT je postavljen na 18-palčna kolesa, ima ozvočenje JBL Premium, sedeži so usnjeni s spominom nastavitve na vozniški strani, rdeče prešiti, ogrevani tudi zadaj, namesto 60/40 so zadnja naslonjala deljiva v razmerju 40/20/40, poleg drugih svetlobnih enot so LED tudi žarometi.

Obe opremi vsebujeta varnostne funkcije, kot so samodejno zasenčenje, zaznavanje utrujenosti voznika, ohranjanje lege znotraj pasu, preprečevanje naleta  s prepoznavanjem pešca in ovir v mrtvem kotu. Obema pripadajo pametni ključ, 8-palčni zaslon z navigacijo Tom Tom s prometnimi informacijami, osveženimi vsaki dve minuti, potovalni računalnik na 4,2-palčnem LCD-zaslonu, pri DCT menjalniku tudi aktivni tempomat in izbira načina vožnje.

Od 25 do 34 tisoč evrov

Vstopni proceed je 88-kilovatni 1.0 T-GDi GT-line s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Ta oprema pripada tudi različicama 1.4 T-GDi (103 kW) in 1.6 CRDi (100 kW), ki sta poleg ročnega menjalnika na voljo tudi s 7-stopenjskim samodejnim (dodatnih 1.500 evrov). Vrh ponudbe predstavlja športni 204-konjski 1.6 T-GDi (150 kW) samo z opremo GT-line in možnostjo izbire menjalnika.

Kot smo pri Kii že navajeni, je v maloprodajnem ceniku upoštevan popust v višini 3.200 evrov. V primeru gotovinskega plačila se cena spusti še za 1.500 evrov, pri finančnem lizingu pa za 3.000 evrov. Kia kot edina znamka vztraja pri 7-letni garanciji in neomejenem številu kilometrov v prvih treh letih, sicer pa do 150 tisoč.

Prtljažna prostornina kljub spuščenemu ostrešju meri zavidljivih 594 litrov, pri položenih naslonjalih se poveča na 1.545. | Foto: Kia Prtljažna prostornina kljub spuščenemu ostrešju meri zavidljivih 594 litrov, pri položenih naslonjalih se poveča na 1.545. Foto: Kia

Na razredno prostorni zadnji klopi so naslonjala pri opremi GT razdeljena v razmerju 40/20/40 za razliko od 60/40 pri GT-line. | Foto: Kia Na razredno prostorni zadnji klopi so naslonjala pri opremi GT razdeljena v razmerju 40/20/40 za razliko od 60/40 pri GT-line. Foto: Kia

Kia proceed shooting brake | Foto: Kia Foto: Kia

 

Ne spreglejte