Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
8. 6. 2016,
10.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Mercedes-Benz Tesla Motors Zeleni avtomoto Terenski Avtomoto

Sreda, 8. 6. 2016, 10.21

6 let, 7 mesecev

Tudi Mercedes na lov za teslami, za videz študije se poti Robert Lešnik

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Po neuradnih napovedih bo Mercedes-Benz septembra na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil študijo električnega športnega terenca, ki bo odgovor na podobno Audijevo študijo in že serijski model X iz Tesle Motors. Študija bo nakazovala tudi prihodnji oblikovalski slog Mercedesa.

Mercedes (neuradno) pospešeno razvija električnega športnega terenca

Audi je že na lanskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil študijo e-tron quattro, ki za leto 2018 napoveduje električni crossover oziroma športni terenec. Ta bo neposredni odgovor in tudi primerjava na model X iz Tesle Motors.

Po pisanju britanskega Autocarja, kjer se zanašajo na vire iz dobro obveščenih notranjih krogov, bo Mercedes-Benz podobno študijo pokazal na letošnjem jesenskem avtomobilskem salonu v Parizu. Poleg nove osnove vozila, ki bo prilagojena električnemu pogonu in bo izhajala iz Mercedesove platforme MRA, bo ta študija predstavila tudi nov oblikovalski jezik znamke iz Stuttgarta. Slovenski oblikovalec Robert Lešnik je torej očitno v zadnjem času spet polno zaposlen in rezultate njegovega dela lahko pričakujemo že septembra.

Audijeva študija e-tron quattro iz lanske jeseni. Na cestah bo predvidoma leta 2018. | Foto: Audijeva študija e-tron quattro iz lanske jeseni. Na cestah bo predvidoma leta 2018.

Znanje električnih pogonov tudi v nove mercedese

Električna študija Mercedesa bo služila tudi za nadaljevanje razvoja električne mobilnost pri znamki, ki za zdaj ponuja električnega smarta fortwo in Mercedesov razred B. Pri tem so tesno sodelovali tudi s Teslo Motors, kjer so imeli celo lastniški delež, a so ga nato prodali. V prihodnje lahko zagotovo pričakujemo še več mercedesov s popolnoma električnim pogonom.

Pri Mercedes-Benzu so v začetku leta potrdili, da bodo izdelali model GLC s pogonom na vodikove gorivne celice.

Ne spreglejte