Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2022,
11.02

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

1

Natisni članek

vodikove gorivne celice Mercedes-Benz Daimler Toyota

Torek, 3. 5. 2022, 11.02

2 leti, 2 meseca

Toyota v posel z Daimlerjem: nadgradili bodo njihove avtobuse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

1

Mercedes-Benz e-citaro | Modul gorivnih celic je vgrajen na streho avtobusa. Zaradi nizke višine je tam prostor tudi za rezervoarje in baterijo. | Foto Daimler

Modul gorivnih celic je vgrajen na streho avtobusa. Zaradi nizke višine je tam prostor tudi za rezervoarje in baterijo.

Foto: Daimler

Toyota je sklenila partnerstvo z Mercedes-Benzom, zato bo nemškemu proizvajalcu gospodarskih vozil s prihodnjim letom pričela dobavljati svoj modul gorivnih celic. Prvič ga bodo vgradili v mercedesov avtobus e-citaro, kjer bo modul služil kot podaljševaljnik dosega.

Gorivne celice za daljši doseg

Modul druge generacije (TFCM2-F-60) ima moč 60 kilovatov in se ga zaradi nizke višine zlahka vgradi na streho avtobusa. V celoten modul je vgrajen tudi baterija in rezervoar, zato se zlahka in hitro poveča doseg mestnih avtobusov. Tako je recimo po pisanju Toyote doseg mestnega avtobusa okoli 400 kilometrov in doseg 350 kilometrov za pregibno različico avtobusa. Zaradi tehnologije gorivnih celic se izključi takojšnja obveza polnjenja baterije in se poveča uporabnost avtobusov.

Pri Toyoti bodo Daimlerju pomagali pri vgradnji in potrebnemu preoblikovanju modula za lažjo integracijo. Pri Toyoti bodo skrbeli tudi za optimizacijo, moč in servisne storitve. Kot pravijo je prednost vgradnje modula na vodikove celice nizka poraba vodika glede na proizvodnjo električne energije. Z vgrajenim pretvornikom napetosti deluje v napetostnem območju od 450 do 700 voltov in je najbolj učinkovit pri približno 30 kilovatih.

Ne spreglejte