SiolNET. Avtomoto Novice
5,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gumball 3000 danes popoldne prek Slovenije

To so sanjski avti, ki so prečkali Slovenijo #video

5,01

termometer

V torek pozno popoldne je območje med Starodom in Kozino Slovenijo prečkal sloviti avtomobilski shod Gumball 3000, ki letos karavano pelje iz Grčije proti Španiji. Slovenski asfalt je gostil več milijonov evrov vredne avtomobile.

trasa Gumball 3000 Avtomoto Pozor, po tej cesti danes čez Slovenijo razvpiti Gumball 3000

Karavana Gumball 3000 je bila še zjutraj v črnogorskem Tivatu, nato pa jih je pot vodila prek Hrvaške, postanka v Splitu in naprej proti Reki in Sloveniji. Državno mejo so prečkali na Starodu in se nato po zelo slikoviti cesti peljali proti Kozini in nato proti Italiji. Danes zvečer imajo cilj etape v Benetkah. Današnji dan je bil za udeležence zelo naporen, saj so morali prevoziti več kot 900 kilometrov.

30 kilometrov "slovenskega" Gumballa 3000

V tednu, ko slovenska policija in Agencija za varnost prometa izvajata akcijo Hitrost, so policisti dodatno pazili tudi na udeležence razvpitega avtomobilskega "roadtripa". Čeprav je bila njihova pot prek Slovenije dolga le okrog 30 kilometrov, je bilo ob cesti veliko avtomobilskih navdušencev. Ti so lahko videli na desetine vrhunskih avtomobilov, med njimi številne ferrarije, porscheje, lamborghinije, pa tudi mclarne, aston martine, maseratije in podobne drage superšportne avtomobile.

Čeprav smo tudi v našo kamero ujeli nekaj prometnih prekrškov (neupoštevane rdeče luči, prehitevanje prek polne črte …) so se udeleženci na cesti vedli precej zgledno.

Gumball 3000 Foto: Gregor Pavšič

Gumball 3000 Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin