Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 6. 2021,
9.51

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Natisni članek

limuzine Mercedes-Benz Maybach

Četrtek, 17. 6. 2021, 9.51

2 leti, 10 mesecev

Mercedes-Maybach S580 in S680

To je novi mercedes za ultra bogate #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Mercedes-Maybach S | Mercedesov razred S dobiva z oznako Maybach večjo ekskluzivo in višjo cenovno etiketo.  | Foto Mercedes-Benz

Mercedesov razred S dobiva z oznako Maybach večjo ekskluzivo in višjo cenovno etiketo.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes v Evropi začenja prodajo Maybachovega razreda S, ki ima za 18 centimetrov daljše medosje, kot običajni S. Prirastek centimetrov je predvsem na račun povečanega udobja na zadnjih dveh individualnih sedežih, lastnik si lahko izbere še nekoliko bolj ekskluzivno dvobarvno kombinacijo, hladilnik in osem- ali 12-valjni motor.

Konkurent limuzinam iz Rolls-Roycea je ekskluzivni predstavnik Mercedesove družine, kjer je vse podrejeno udobju na zadnjih dveh sedežih. Ta 5,47 metra dolga in 1,92 metra široka limuzina je namenjena ultra bogatim posameznikom, ki jim običajni S s podaljšanim medosjem ni dovolj, seznam doplačilne opreme pa vsebuje nekatere dodatke, ki jih vidimo le pri pregrešno dragih avtomobilskih modelih.

Dvobarvna karoserija poudari, da gre za maybacha

Poleg večjih dimenzij se Maybachov razred S od običajnega razreda S razlikuje še po drugačni maski hladilnika, pokrov motorja ima na sredini nameščen dodatni kromirani val, oznako Maybach na stebričku S in drugačna platišča. Kupci se lahko odločijo tudi za dvobarvno karoserijo, ki naredi to limuzino še bolj posebno in ekskluzivno. Dvobarvno kombinacijo ročno pobarvajo v posebnem ličarskem postopku, celoten postopek barvanja pa traja kar en teden.

Za potnika zadaj je poskrbljeno odlično. V sredini ne manjka niti hladilnik, prvič pa je na voljo tudi masaža spodnjega dela nog. | Foto: Mercedes-Benz Za potnika zadaj je poskrbljeno odlično. V sredini ne manjka niti hladilnik, prvič pa je na voljo tudi masaža spodnjega dela nog. Foto: Mercedes-Benz

Osebni šofer je obvezna oprema

A pravo razkošje se pravzaprav začne na zadnjih dveh sedežih. Zadnja vrata se odpirajo električno, prvič je na voljo masažna funkcija za meča pri obeh potnikih zadaj, opcijsko so na voljo tudi 10-litrski hladilnik, ki je poleg vsega še odstranljiv, in srebrni kozarci za šampanjec.

Velik poudarek je tudi na sami tišini v potniški kabini med vožnjo. Poleg aktivnega sistema za odpravljanje hrupa so pri Mercedesu spremenili zadnje obrobe blatnikov in tako naredili nekaj dodatnega prostora za zvočno izolacijo. Debelejša so tudi laminirana stekla in pnevmatike, ki absorbirajo hrup s pomočjo blažilnikov iz pene.

Dve različici motorja: ena z V8, druga pa z V12 

Poleg številne dodatne opreme in različnih barvnih kombinacij se bodo kupci v Evropi morali odločiti še o tem, katero različico izbrati. "Osnovna" je S580 s štirilitrskim osemvaljnikom s 370 kilovati, močnejša pa je S680 s šestlitrskim dvanajstvaljnikom s 450 kilovati. Gre za edini razred S z dvanajstvaljnim motorjem. Prvič pa ta motor deluje v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4Matic.

Mercedes-Maybach S | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Ne spreglejte