SiolNET. Avtomoto Novice
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Porsche Digital Croatia

To je nova velika naložba Porscheja na Hrvaškem

0,32

termometer

Porsche Digital Croatia | Infinum je največji hrvaški proizvajalec mobilnih aplikacij, ki skupno zaposluje že 250 ljudi. | Foto: Porsche
Infinum je največji hrvaški proizvajalec mobilnih aplikacij, ki skupno zaposluje že 250 ljudi. Foto: Porsche

Porsche je sklenil partnerstvo s hrvaško družbo Infinum, ki izdeluje mobilne aplikacije, in v Zagrebu odprl razvojni center Porsche Digital Croatia. V njem bodo do konca leta zaposlili 30 ljudi.

Direktor Infinuma je Tomislav Car. | Foto: Porsche Direktor Infinuma je Tomislav Car. Foto: Porsche Porsche Digital je digitalni del družbe Porsche, ki prek Hrvaške še nadaljnje širi svojo globalno mrežo poslovanja.  

V Zagrebu odpirajo skupno podjetje s hrvaškim Infinumom, družbo za izdelavo mobilnih aplikacij. Osrednja cilja sodelovanja sta izdelava novih rešitev za digitalno poslovanje s končnimi kupci in uresničitev novih ponudb zanje.

Infinum sicer že zaposluje 250 ljudi na lokacijah v Evropi in ZDA, vodi pa ga Tomislav Car.

Druga večja naložba Porscheja na Hrvaškem

Porsche Digital Center v Zagrebu že zdaj zaposluje 15 ljudi, do konca leta se bo to število zaposlenih predvidoma podvojilo. Iskali bodo programske inženirje, prav tako pa tudi strokovnjake za umetno inteligenco in podatkovne baze.

Za Porsche je to že druga večja naložba na Hrvaškem, saj je že 15,5-odstotni lastnik družbe Rimac Automobili, proizvajalca električnih avtomobilov, baterijskih sklopov in pogonov.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin