SiolNET. Avtomoto Novice
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je najdaljši konvoj tega kultnega avtomobila #foto

0,59

termometer

Pretekli vikend se je na Fordovi testni stezi Lommel v Belgiji na paradi zbralo 1.326 mustangov, kar je bilo dovolj za nov rekord za Guinessovo knjigo rekordov.

V Belgijo je pripeljalo kar 1.326 mustangov vseh letnikov in oblik. V Belgijo je pripeljalo kar 1.326 mustangov vseh letnikov in oblik. Foto: Ford

Kako do rekorda?

Postavljanje takšnega rekorda seveda ni preprosto. Ni dovolj, da se na kupu zbere dovolj veliko število avtov. Na dogodku so uradne osebe, ki preverijo vsako podrobnost ter v primeru najmanjše napake rekorda ne priznajo. V Belgiji je tako moralo 1.326 mustangov voziti v konvoju, kjer razdalja med avtom pred in zadaj ni smela biti daljša kot dvajset metrov. Kljub ogromnemu številu avtov jim je uspelo podreti rekord iz Mehike, kjer se je 3 decembra leta 2017 zbralo 960 mustangov.

Belgijci so nori na ameriško ikono

Ford se je odločil za postavitev rekorda v Belgiji zato, ker so Belgijci najbolj zvesti kupci legendarnega mustanga. V tej državi jih prodajo največ izmed vseh drugih držav v Evropi. Čeprav ga prodajajo v več kot dvajsetih državah Evrope (tudi v Sloveniji), je Belgija največji trg, letos pa so v prvi polovici leta na Stari celini prodali 5.500 avtov.

Ford testno stezo Lommel uporablja za zadnja preverjanja kakovosti, preden avte dostavijo evropskim kupcem. Področje se razprostira na 3,22 kvadratnega kilometra in ima 80 kilometrov testnih stez. Tam je zaposlenih več kot sto ljudi.

Ford mustang Foto: Ford

Ford mustang Foto: Ford

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin