SiolNET. Avtomoto Novice
1,89

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Teslina norišnica v Evropi: dolge vrste za model 3

1,89

termometer

Tesla je začela včeraj prvo predstavitveno turo novega modela 3 v Evropi in pred izbranimi prodajnimi saloni so bile dolge vrste navdušencev nad električnim avtomobilom Elona Muska.

Tesla je v zadnjem letu z modelom 3 preživela pravi pekel. Začelo se je s proizvodnimi težavami, ki pa so jih nato rešili in danes jih vsak teden že izdelajo okrog štiri ali pet tisoč. Do zdaj so jih izdelali že več kot sto tisoč, Tesla pa zdaj ta avtomobil predstavlja tudi potencialnim kupcem v Evropi.

Tesla model 3 Avtomoto Bili smo v ZDA in sedeli v tesli 3 #foto

tesla 3 Dolge čakalne vrste po evropskih mestih

Uradno so model 3 predstavili že v angleškem Goodwoodu in tudi na avtomobilskem salonu v Parizu. Elon Musk prve dostave avtomobila v Evropo obljublja spomladi prihodnje leto, v nekaj evropskih državah (Italija, Nemčija, Švica, Avstrija, Norveška, Belgija ...) pa so zdaj začeli uradno serijo predstavitvenih dogodkov.

Objavljeni videoposnetki na družbenih omrežjih kažejo na zelo veliko zanimanje Evropejcev, da pobližje spoznajo ta avto, ki je v marsičem povsem drugačen od tradicionalno evropskih. Na Siol.net smo teslo model 3 že spoznali v Atlanti, kjer nas je navdušilo predvsem zelo odzivno in dobro delovanje velikega digitalnega zaslona na dotik.

Tesla Avtomoto Tesla: Rekordna prodaja, prihodki in končno dobiček
Seveda pa veliko navdušenje Evropejcev nad teslo 3 še ne pomeni samoumevno tudi rekordno velike prodaje v prihodnjih letih. Evropski avtomobilski trg je v marsičem drugačen od drugih velikih svetovnih trgov. Iz ZDA prihajajo tudi poročila o težavah modela 3 ob nizkih temperaturah (odpiranje oken, kljuk v vratih ...), morebitni večji zapleti pa bi lahko vplivali na uspešnost Teslinega avtomobila v Evropi.

Utrip ob predstavitvi tesle modela 3 v Evropi:

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • jherin / 16.11.2018. ob 08:44 +1 0

  ima se moze se .... nema se krade se :)

  +1 0
 • icsn / 17.11.2018. ob 09:09 +1 0

  @KEKESQ, kaj pa govoris neumnosti. Kje si to splosno prebral? Kaj je pri Tesli narobe je kvalitetno obdelava posamiznih stvari ki pa niso pomembne saj se danes imajo nekateri znani proizvajalci iste probleme. Gre se za namestitev okrasnih leisten in rez med vrati ampak to se da vse urediti in to brezplacno. Jaz sem drugo Teslo dobil brez teh napakic saj sem jih opozoril na to in so se na servisu potrudili in pri predaji je bila nova Tesla taka kot sem jo hotel imeti.

  +1 0
 • Kekecq / 15.11.2018. ob 19:54 0 - 1

  50% jih ima okvaro v prvem letu

  0 - 1
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin