SiolNET. Avtomoto Novice
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je slavni komik pred 50 leti opozarjal na uporabo varnostnega pasu #video

0,39

termometer

Iz Hollywooda je včeraj prišla žalostna vest, da je umrl eden od veteranskih igralcev, komik Jerry Stiller, oče prav tako uspešnega igralca Bena Stillerja. Državna agencija za varnost na avtocestah (NHTSA) se mu je poklonila z videoposnetkom, na katerem ob koncu 60. let opozarja na pomembnost varnostnega pasu v avtih.

Jerry Stiller in komičarka Anne Meara, ki je bila takrat njegova žena, sta ob koncu 60. let v oglasnem sporočilu NHTSA opozarjata na obvezno uporabo varnostnega pasu v avtu. V prikupnem videoposnetku želi Jerryjeva žena prvič zapeljati Mercedesovo limuzino, a ji Jerry tega ne dovoli, preden se ne pripne.

varnostni pas Avtomoto Potrebna je le sekunda: grozljiva statistika nepripetih voznikov

Izgovori, ki so aktualni že petdeset let

Čeprav Anne trdi, da je dobra voznica in da je varnostni pas neudoben, slavni igralec vztraja pri svojem in ji navede tri razloge, zakaj se mora pripeti. Prva dva razloga je ne prepričata, jo pa prepriča zadnji, saj ji Jerry na romantičen način pojasni, zakaj se mora pripeti.

V ZDA je šele leta 1968 uporaba varnostnega pasu postala obvezna na vseh sedežih. A še danes uporaba varnostnega pasu v petnajstih zveznih državah v ZDA ni obvezna oziroma te zaradi neuporabe varnostnega pasu policija ne sme ustaviti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin