SiolNET. Avtomoto Novice
2,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ta vozila je v Sloveniji spet mogoče registrirati

2,00

termometer

voznik tovornjak

Upravne enote lahko zdaj znova izdajo prometna dovoljenja za nova tovorna vozila, avtobuse in traktorje, trgovci osebnih avtomobilov še čakajo.

Ministrstvo za javno upravo je na upravne enote naslovilo dopis, v katerem med nujne zadeve dodaja nekatere kategorije. Med temi je tudi izdaja dovoljenj, ki so nujna za izvajanje pridobitne dejavnosti, s katero se ukvarja posameznik ali gospodarski subjekt.  To so obrtna dovoljenja, dovoljenje za pridelavo ali predelavo hrane, prometna dovoljenja za prvo registracijo homologiranih tovornih vozil, priklopnih vozil, avtobusov, traktorjev in njihovih priklopnikov ter delovnih strojev in podobno.

Kdaj spet registracija novih avtomobilov?

Na drugi strani za zdaj še ostaja onemogočena prva registracija novih avtomobilov, ki so torej že plačani in tudi ne potrebujejo tehničnega pregleda. Pisali smo že o prizadevanju in dopisu, naslovljenem na vlado, Sekcije vozil pri Trgovinski zbornici Slovenije. Prodaja novih avtomobilov v Sloveniji je marca upadla za 62 odstotkov, a so bili prodajni saloni in potrebni uradi za registracijo vozil zaprti komaj pol meseca.

Opel corsa Avtomoto Prodaja avtov v Sloveniji: ti imajo marca najbolj strm padec

prodaja avtomobilov marec Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin