SiolNET. Avtomoto Novice
3,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OneLife Rally v Ljubljani

Superšportniki v Ljubljani, najdražjega raje skrili v hotel #video

3,43

termometer

Včeraj popoldne je v središče Ljubljane pripeljala karavana okrog stotih superšportnikov, med njimi tudi več kot pet milijonov evrov vredni bugatti chiron. Danes se vozniki, med katerimi je tudi nekaj Slovencev, podajajo naprej proti Trstu.

Kar 5,5 milijona vredni bugatti v Ljubljani. Takih so izdelali le 60, posebej prilagojen pa je vsakemu kupcu.  | Foto: zajem zaslona Kar 5,5 milijona vredni bugatti v Ljubljani. Takih so izdelali le 60, posebej prilagojen pa je vsakemu kupcu. Foto: zajem zaslona Včeraj je središču Ljubljane najprej grozila nevihta s točo, a namesto nje so tja – kot pričakovano – prigrmeli ekskluzivni superšportniki. V prestolnici se je na sedemdnevnem "roadtripu" od Latvije do Črne gore ustavila karavana okrog sto superšportnih avtomobilov.

Pripeljali so številni ferrariji, lamborghiniji, porscheji, mclarni, pa tudi kak brabus, bentley in maserati. Zvezda dogodka pa je letos zares ekskluzivni bugatti chiron pur sport, kakršnih je na cestah le šestdeset. Vozi ga britanski kikbokser Andrew Tate. Naval na angleškega zvezdnika in njegov pregrešno drag avtomobil je bil tolikšen, da je chirona na varno spravil kar v garažo hotela. Vrednost takega avtomobila namreč ocenjujejo kar na 5,5 milijona evrov.

Velika množica radovednežev v središču Ljubljane. | Foto: Gregor Pavšič Velika množica radovednežev v središču Ljubljane. Foto: Gregor Pavšič

Nik Papič je gonilna organizacijska sila OneLife Rally. | Foto: Gregor Pavšič Nik Papič je gonilna organizacijska sila OneLife Rally. Foto: Gregor Pavšič Avtomobilski šov sta si zamislila Sežanec in njegov prijatelj iz Zagreba

Prvi OneLife Rally je potekal leta 2017. Bil je plod ideje Sežanca Nika Papiča in njegovega prijatelja iz Zagreba, da tudi na tem območju zbereta lastnike tovrstnih avtomobilov in ponudita odlično tedensko izkušnjo. Za voznike in sovoznike je to zdaj prvovrstni izlet, za vse obiskovalce na poti pa predvsem paša za oči.

"Taki dogodki so znani po mestih, kot sta Cannes ali Monako, nato pa smo želeli nekaj podobnega organizirati tudi v naši regiji. Naši kraji prav tako ponujajo veliko lepega, privlačnih cest, dobre hrane in ljudi, ki imajo radi avtomobile. Zdelo se nam je dobra priložnost za promocijo naše celotne regije," je včeraj v središču Ljubljane za Siol.net povedal Papič.

Danes bodo iz Ljubljane odpeljali ob 11. uri

Superšportni avtomobili so večinoma parkirani na delu Slovenske ceste med hotelom Slon in Šubičevo cesto. Danes ob 11. uri se bodo odpeljali naprej proti Trstu, tam prenočili in vožnjo nadaljevali proti Splitu in nato še Črni gori. Letošnja izvedba se je pred dnevi začela v Rigi v Latviji, nato pa so vozniki prečkali še Poljsko, Slovaško in spet obiskali tudi Slovenijo.

Že od začetka ima OneLife Rally humanitarno noto. Podpirajo organizacije, ki pomagajo otrokom, saj so oni tisti, ki pomoč najbolj potrebujejo. Letos bodo finančno podprli organizaciji Mladinski dom Malči Beličeve iz Slovenije in Dječji dom Maestral Split. Do zdaj so v dobrodelne namene zbrali več kot 50 tisoč evrov – letos pa delajo še korak naprej. Ustanavljajo Fundacijo OneLife Rally, ki bo namenjena pomoči otrokom v stiski.

OneLife Rally | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

OneLife Rally | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

OneLife Rally | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

OneLife Rally | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

OneLife Rally | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

OneLife Rally | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

OneLife Rally | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin